Жив ритъм, балкански звезди, брас секции, традиционни кулинарни изкушения от региона, люти и силни емоции и напитки, ще разлюлеят земята в Банско.

bohemi_poster

„Бохеми фест“ ще се състои на 26 и 27 юни, а входът е свободен.

Гостите на фестивала ще имат удоволствието не само да се докоснат до историята в града на Никола Вапцаров, но и да се настроят на честотата на най-дългоочаквания сезон с ваканционен дух. С разнообразна музика и кулинарни специалитети.

Само един автентичен балканец може да измайстори Mititea (пресни румъснки наденици), добре изпечени свински и пилешки шашлици, домашни хрупкави пържени картофи, ребра на барбекю по оригинална рецепта в комбинация с традиционни салати и балкански сосове.

barka brass band

Разбира се, типичните за нашите ширини кюфтета и кебапчета ще си устроят дуел със сръбските суджуци и плескавици. Безспорно интерес ще предизвикат селекцията от специално приготвени суджуци от Сърбия и България, както и множеството хамбургери и сандвичи.

Karolina

Под секрет ви споделяме, че любимото ни македонско момиче Каролина Гочева „умира”за черен шоколад, а музикантите от „Баилдса” залагат на добре охладената бира с капка текила. Джипси пънкарите от „Гаджо Дило” също предпочитат пивото пред руйното вино, докато най-познатият глас на Сърбия – Желко Йоксимович, се храни с чиста неподправена любов.

zeljko_resize6

Очарователната Каролина пристига специално за събитието. Страстен почитател на футбола и романтичен колекционер на чаши, тя печели сърцата на публиката с лекота.

ivo7

Виртуозът – кларнетист Иво Папазов- Ибряма пък споделя, че е развил уменията си благодарение на сватбите, на които е свирил с баща си и именно там усвоява българската народна традиция и развива до съвършенство неподражаемата си техника на изпълнение, превръщайки се в джаз феномен.

Желко Йоксимович ще разтупти сърцата на дамите у нас отново, усмихнат, талантлив и… сериозно обвързан – както сам споделя, женил се е цели три пъти за съпругата си Йована!

gadjo dilo

„Гаджо Дило” са толкова умопомрачително добри в музиката, която правят, че самия Джанго Рейнхард би им завидял, а точно той е най-голямото им вдъхновение.Когато слушаме „лудите чужденци”, оставаме с впечатлението, че животът е неспирен празник с много любов. Може би точно това е посланието на стила Manouchegypsyjazz…

baildsa1

Експлозия от звуци очакваме от изпълнителите на “United states of Balkans” – „Баилдса”. Балкански ритми в така популярната в последно време комбинация със ска, пънк и тежък саунд. Бандата пристига да баялдисва – т.е., да се раздаде докрай. Очаква се примряла от възторг публика!

„Булгара” е онази комбинация от талант и професионализъм, която ни кара да настръхваме. Живите им участия са толкова пълноценни, че дори земята пее под краката им.

bulgara3

Няма как бохемски фестивал в Банско да мине без автентичните представители на града – „Бански старчета”. Групата отпразнува 30 години на сцена, а успехите си казват, че дължат на девиза – „Музиката не е съревнование, музиката е почерк!”, колкото по-различен и красив, толкова по-сполучлив.

26 и 27 юни – петък и събота, централен площад, Банско!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара