Сешоарът е една от тези процедури, които могат да завършат неуспешно, ако не разполагате с достатъчно време и енергия, за да изсушите и стилизирате косата си така, както желаете. Пропускането на сешоара обаче може да доведе до лош ден за вашата коса, един от онези дни с обикновена и дори скучна прическа. Това безспорно ще ви накара да се почувствате неуверени.

Sascha 1В такъв случай какво е решението?

Аз препоръчвам да използвате сешоара Braun Satin Hair 5 от серията PowerPerfection, тъй като неговият олекотен дизайн премахва неудобствата от сушенето и ви помага да постигнете бърз и лесен резултат.

Първа стъпка: Подготовка

Не започвайте с изцяло мокра коса. Докато се подготвяте, оставете косата си увита в кърпа за поне пет минути. След това я притиснете внимателно, за да попиете излишната вода.

Следващата стъпка е да се уверите, че косата ви не е заплетена. Използвайте гребен, за да разрешите внимателно възлите. Когато сте готови, разделете косата си на няколко части. Колкото по-големи са частите, толкова по-дълго време ще отнеме на косата ви да изсъхне. Най-добре я разпределете на 4 до 6 части.

Сега вече сте готови да започнете да сушите бързо и без усилия…

seshoar1

Втора стъпка: Сушене 

Най-голямото предимство на сешоара е, че можете да контролирате начина, по който изглежда косата ви, да създавате обем, както и да определяте нейната форма и профил. За сравнение, когато е без сешоар, косата обикновено изглежда увиснала и безжизнена. Аз препоръчвам да използвате кръгла четка, защото е гъвкава и помага за оформянето на контур, къдрици и обем.

Увийте всяка част около четката и дръпнете внимателно, за да създадете напрежение. Насочете дюзата надолу по косъма и задръжте на няколко сантиметра от косата. Сушете всяка част от корена до върха, тъй като това спомага за изглаждане на слоевете на кутикула – основата на лъскавата и здрава коса. Точно преди да стигнете до върха, включете настройката за охлаждане. По този начин ще предпазите кутикула на косъма и ще предотвратите накъсване на краищата.

seshoar-2Първата част от косата, върху която трябва да работите, е около врата. Започнете да сушите вътрешните части на косата, като си проправяте път до върха на главата. Много по-лесно е да сушите, като започнете от вътрешните части, отколкото ако започнете от върха на главата. Ако първо започнете да сушите горните слоеве със сигурност ще ги намокрите отново, докато решите долните слоеве на косата.

Когато е възможно, използвайте сешоар с йонна система като Satin 5. Тя не само ускорява процеса на сушене, но и осигурява видимо по-малко накъсване. И най-вече – спестявате време докато се опитвате да „укротите“ косата си!

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара