Едва ли има някой, който да не е чувал или да не споделя мнението, че мъжете кръшкат повече от жените и че го правят заради самия секс. Експертка по изневерите обаче твърди, че всъщност е точно обратното – когато изневеряват, представителите на силния пол търсят интимност, прегръдки и целувки, а нарочените за романтички дами се интересуват само от страстното мачкане на чаршафите, пише в. „Дейли стар“.

Алиша Уокър, авторка на „Тайният живот на изневеряващата съпруга“, споделя, че е направила проучване върху половете и изневярата за новата си книга „В преследване на мъжествеността“. Според резултатите от изследването й твърденията, че мъжете са секс маниаци, а жените – непоправими романтички, просто не отговарят на истината.

„Проучването, което направих, показва, че макар да се наслаждават на секса, когато изневеряват, мъжете ценят по-високо емоционалната връзка и интимността. В изневярата те се стремят към вниманието, което не получават у дома. Желанието им е да чуват комплименти и похвали от дамите, както и да бъдат изслушвани. Повечето жени от друга страна търсят чисто физическото удоволствие“, казва Алиша Уокър.

Авторката твърди още, че мъжете искат да се наслаждават на дълги дни в леглото с жена, която влиза в ролята и на приятелка, на безконечни целувки и чувствен контакт, характерни за медения месец в дадена връзка. Дамите като цяло желаят неангажиращ секс и са склонни да отхвърлят мъжете, които им се струват твърде зависими.

Твърденията на Уокър противоречат на предишно проучване, според което най-вероятната причина за изневяра от страна на мъжете е, че дамата – обект на желанията им, е привлекателна.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара