Дебютният роман на младия български автор Иван Комита „Хранилка“ разказва необикновената история за пет години от живота на милионерски наследник. Романът е достоверна картина за средите на богатите и известните, света на модата и престъпността.

Самият автор познава добре света на шоубизнеса, тъй като е действащ пиар и журналист. Бил е и главен букер на една от най-големите модни агенции у нас от близкото минало – „Ексграунд“.

Главният герой е

син на крупен олигарх

и собственик на най-големия български тютюнев холдинг. Преживява отвличане и осакатяване, което му причинява психологическа травма. Глътка въздух е любовта му с модел от известна агенция, но не след дълго научава за нея шокираща тайна. Героят се оказва жертва – и на богатството, и на любовта, а над него тегне властта на доминантната фигура на баща му. В търсене на независимост и щастие попада в нов капан, като приема за свой

спътник италианската мафия.

Показността, славата и сексът се превръщат в негови приоритети, а дрогата и алкохолът – лек за незарасналите му рани. Екстремни сцени с кортежи и спортни автомобили, предателства, схеми за пране на пари, търговия с наркотици и елитна проституция са не просто допинг за него, а начин на живот. Ще успее ли да се измъкне от омагьосания кръг? Може ли духовно учение от Изтока да го спаси?

Темата за

прането на пари е една

от най-интересните в романа „Хранилка“. Иван Комита благодари за консултацията си с доц. д-р Боян Славенков – икономически съветник в кабинета на президента Жельо Желев.

Авторът се допитва и до редица адвокати и специалисти от финансовия сектор, от областта на автомобилите, авиацията, корабоплаването. Съветва се и с експерти от областта на модата, медицината, физиката, часовникарството, частната охрана и нумерологията.

Иван Комита е собственик на пиар агенция. Той е

правнук на революционера Иван Хасъмски,

близък съратник на Васил Левски. Създател е на кампанията „Модерно е да се чете“.

С посвещението в книгата: „В памет на момчетата, на които дрогата отне живота“, авторът си спомня с за приятелите, които са починали вследствие на наркотична зависимост.

Той отправя послание към публиката си за зависимостта към дрогата, която се създава много лесно в средите на богатите и известните.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара