Мнозина смятат, че черешката на тортата в интериора е диванът, пердетата или мебелите. Грешка! Интериорните дизайнери са категорични, че поставянето на килим придава много по-завършен вид на помещенията. Освен като част от интериора, истинските килими имат и много други предимства – изолират както студа, така и шума, красят дома, създават мекота и топлина, а уютът е несравним. Разбира се, ако търсите килим с цел изолиране, то определено трябва да се насочите към вълнени килими. Те са доказано най-практичния избор при съотношение качество-цена!

Каква е модата при килимите в момента? През последните години на пазара се появиха така наречените килими тип ,,Shaggy”. Характерно за тях е, че са с по-дълъг косъм, заради което са по-меки. Те са бюджетен вариант, но големите им недостатъци са, че се почистват трудно, направени са от изкуствени материали (полипропилен и/или полиестер) и не са издръжливи, имат кратък живот.

От скоро на пазара се наложиха и килими от вискоза и по-специално от бамбукова коприна. Едни от предимствата им са, че са много приятни на допир, меки и нежни са и имат блясък във визията си. Важно е да се отбележи, че са красиви, но също не са от издръжливите килими. Най-широко разпространени от тях са едноцветните.

Килим от бамбукова коприна

Какви бяха тенденциите през 2020г. и ще бъдат през новата 2021г.? Сега, когато бяхме принудени да си стоим вкъщи, осъзнахме колко е важен домът ни и по-специално уютът в него. Хората започнаха да подобряват и красят домовете си, за да ги превърнат в по-добро място за живеене. В тази връзка се наблюдава сериозен интерес към персийските килими. Те са особено актуални, когато се гони акцент, раздвижване, промяна или освежаване в помещението. В модерното обзавеждане обикновено присъстват два-три цвята и поставянето на персийски килими придава не само цвят, но и несравним уют. Горещо препоръчваме това да е и вашият избор – истински ръчно връзван килим от естествени материали. На практика са вечни, лесни за поддръжка и не са претенциозни, когато става въпрос за почистване. Може би сте забелязали, че във високия клас хотели, резиденции, домове и т.н. килимите винаги са истински и често класически, защото качеството никога не излиза от мода.

Класически килим в модерен интериор

Класически килим в модерен интериор

В заключение ще отбележим, че както при дрехите, така и при килимите модата се възвръща. През настоящата година фокусът отново е насочен към класическите килими. Ако искате да внесете в дома си стил и класа, то те са вашият избор. Как може да направите най-добрият избор за закупуването на килим? Килим World в гр. София е най-големият вносител на ръчно връзвани килими в България! Това е най-големият магазин за килими в България, съответно предлагат и най-богатият избор на истински класически, персийски, ексклузивни, дизайнерски и модерни килими. Купища с хиляди килими. Истинско царство на килимите!

Шоурумът на Килим World

Facebook Twitter Google+

0 Коментара