Уолтопия” ще подари две мащабни съоръжения за Активно забавление на две български общини. Компанията ще инвестира над 2 млн. лева в проектите. Едното съоръжение ще предоставя безопасен полет над избрана забележителност, а другото – здравословно забавление за децата в нов за света формат.

Ролглайдер®

 “Уолтопия” е изградила над 1800 съоръжения за Активно забавление за хората в над 75 страни по света. У нас, обаче, обектите на компанията се броят на пръстите на едната ръка.

Затова тази година компанията ще построи двата си най-вдъхновяващи нови продукта в България. Амбицията на “Уолтопия” е да донесе здравословното активно забавление на българските деца и техните родители и да помогне за преоткриването на нашата красива природа.

Защо

Всички си спомняме как в недалечното минало децата прекарваха по-голямата част от дните си на открито – играеха в задния двор или на улицата… Светът обаче постепенно стана твърде зает и твърде опасен за това и голяма част от заниманията за деца се прехвърлиха на закрито. Много от тях се случват пред екран и ги откъсват от живото общуване със семейството и приятелите им.

Дейностите на открито имат огромни предимства и “Уолтопия” се надява да стимулира повече българи да се “откачат” от  екраните и да прекарат качествено време с близките си в здравословни, предизвикателни и физически игри.

Друго, което вдъхновява компанията е красивата българска природа. България има значими забележителности, които не отстъпват на световно известните, но няма много създадени възможности човек истински да им се наслади. Някои от най-знаковите забележителности в света са такива не защото са безкрайно специални, а защото е положена грижа да са достъпни за всеки и то често по интересен начин. От там идва и идеята на “Уолтопия” да създаде възможност някоя от знаковите красоти на България, повод за гордост, да бъде опозната по един нов и впечатляващ начин.

Какви са съоръженията, които ще бъдат построени

Adventure Hub – атракционен комплекс, съчетаващ в себе си много различни забавления. Всъщност най-впечатляващото си съоръжение компанията избира да покаже за първи път именно в родината си. То е с огромен мащаб и включва въжен парк, Ролглайдер®, детски стени за катерене, оито са хармонично съчетани в красивата форма на гигантско дърво.

Такъв Adventure Hub би бил прекрасно украшение за всеки град. Впечатляващото дърво ще се впише чудесно в естествената среда на градски парк или друга зелена площ и ще донесе на жителите на града нова възможност за прекарване на свободното време на открито.  Опитът на “Уолтопия” показва, че една такава атракция привлича и много гости към града.

Ролглайдер®  е съоръжение за свободно летене, което няма аналог. Ролглайдерът дава възможност на човек да полети като птица и да види света през погледа на орела напълно безопасно и екологично. Той може да бъде построен навсякъде – между дърветата на градски парк, около крепости, над каньони, дори над езера и морета. Толкова много са местата, които заслужават да бъдат разгледани по този начин, че ще бъде трудно да се избере само едно.

Как ще стане?

“Уолтопия” търси проактивни екипи от български общини, които да пожелаят атракционите да бъдат реализирани на тяхна територия, за да осигурят на своите граждани нещо истински добро, без да се налага да изразходват дори и лев от бюджета на общината. “Уолтопия” ще произведе, инсталира и поддържа съоръженията напълно безплатно. Компанията поема и ангажимент да осигури безопасното им опериране. На свой ред “Уолтопия” иска да срещне разбиране и желание за сътрудничество, както и кмет и общински съветници с визия за бъдещето на поверената им община.

Да дадеш най-доброто

Осъзнавайки колко труден за всички е този период, “Уолтопия” иска да помогне с това, в което е най-добра, казват от компанията и добавят: . „А за щастие, то е и най-доброто, което се предлага на глобалния пазар на такива съоръжения, и едновременно с това е и родно, българско. „Уолтопия“ се надява тези обекти да направят хората по-здрави, по-щастливи и горди с родното си място.

За да кандидатстват, общините могат да се свържат с “Уолтопия” на office@walltopia.com

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара