Един от най-големите мозъци на нашето съвремие Хенри Кисинджър е казал, че най-силният афродизиак за една жена са парите и властта. Самият той, въпреки че е живо превъплъщение на джуджето Дългоноско, винаги е бил придружаван от ослепителни красавици. Просто защото притежава и двете основни съставки на вълшебната микстура към женското сърце.

Ако някоя жена се възмути от тази констатация, това означава, че или е много лицемерна, или просто е прекалено млада. Всъщност, ако разгледа­ме листата на най-желаните мъже, на­речени с гръмкото име секс символи, ще установим, че повечето от тях са, меко казано, невзрачни. Ако бъдем по-откровени, някои са поразително грозни. Погледнете Робърт де Ниро, Белмондо или Жан Габен в друга светлина и ще си пожелаете подобни физиономии никога да не ви се усмих­нат в тъмен асансьор. А ако Ал Пачино беше кварталният бакалин, а До­налд Съдърланд – предпочитаният месар, то жените щяха да припърхват с мигли само докато получат желаната от тях стока. И да забравят тези лица със захлопваното на входната врата.

Ако направим кратък разбор на по-младите секс символи, разочаровани­ето като че ли ще бъде още по-голямо. Леонардо ди Каприо, Брад Пит или Том Круз, лишени от ореола на Холивуд, приличат повече на зализани колежанчета, предизвикващи по-скоро майчински, отколкото сексуални чувс­тва.

Общо взето, тази схема важи за все­ки и всички. Много родни звезди без сла­вата, без парите и без своята попу­лярност ще бъдат просто момчетата от махалата.

Всъщност нещата са били винаги та­кива – жената търси сигурност и зак­рила, а мъжът купува с тях красота. Затова, когато става дума за секс­символите от женски пол, можем без напън да отбележим, че те не са прос­то красиви. Те са много красиви. Ще се съгласите, че Маргарет Тачър не би влязла в тази класация посмъртно, подобно на Клара Цеткин например.

Всичко казано дотук има една-единствена цел. Жените в крайна сметка трябва да признаят, че парите и властта ги възбуждат прекалено мно­го. Че те изграждат своите идоли и символи върху здравата основа на парите, придавайки им по свой специ­фичен женски начин романтичен оре­ол. Че мъжете от своя страна са гото­ви да сложат всичко в краката на ед­на женствена и чувствителна изкусителка. Кръгът се затваря. Всеки полу­чава това, към което се стреми. А то­зи, който се опита да каже нещо за труда, който красял човека, по-добре да си почива. Виждала съм много кра­сиви жени и нито една от тях не е помирисвала мотика в живота си. Не е била кранистка, тькачка, келнерка. Деветдесет и девет процента от тях са били добре поддържани елегантни же­ни, благодарение на парите на мъже­те около тях. Успехът, парите и красо­тата са взаимосвързани, но истински­те жени не трябва да забравят злат­ното правило на Коко Шанел: „Една жена никога не трябва да говори публично за пари, освен ако не спомене колко мъже е разорила в живота си.“.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара