Тактиките са начини за прилагане на вашата стратегия. При заетостта това е правилното изготвяне и разпространение на автобиография, способността за ефективно взаимодействие с другите.

Мнозина са убедени, че доброто образование и достойният трудов стаж сами по себе си трябва да осигурят висока заплата. За съжаление практиката показва обратното.

Резюме – вашият пропуск за интервюто

Трябва успешно да се продадете, да демонстрирате своята полезност пред компанията.

Създайте проактивно резюме: с разказ за това, което вече сте постигнали, какво искате да постигнете в бъдеще и как ще го направите.

Трябва да изпратите автобиографията си на адреса – до онези компании, които са ви привлекли. Ако публикувате информация за себе си на сайтове за търсене на работа, посочете полето, посоката на дейност, желаната позиция.

Друга грешка е да чакате само на сайтове за търсене на работа. Търсете онлайн компании, работещи във вашия район. Отидете на техните страници, потърсете секцията „Свободни работни места“. Тук можете да изпратите автобиографията си на посочения имейл адрес или да намерите контактите на HR мениджъра.

Социалната грамотност е ключът към успеха

Опитайте първоначално да оцените условията на труд в избраната компания, така че по -късно да не съжалявате за решението си. Не се вкопчвайте в първата позиция, която виждате.

Да си намериш работа с потенциално ниски перспективи за развитие, докато чакаш висока заплата и професионален растеж е странно. Бъдете готови да задавате въпроси, свързани с вашите цели.

За да избегнете фатална грешка при търсенето на работа, погледнете внимателно работодателя предварително. Начинът на подаване на свободно място, комуникация по телефона и на интервю много често говори за спецификата на екипа и самия ръководител.

Не отчитате националния манталитет на работодателите? Напразно! Чуждестранните компании имат специални изисквания към служителите. Бъдете готови да промените подхода си към работата и комуникацията, прочетете предварително статии по темата, говорете с знаещи хора.

Източник: slovored.com

Facebook Twitter Google+

0 Коментара