Август на 2023 г. едва ли е толкова августовски, колкото ни се иска да вярваме. С ретроградната Венера през целия месец и Меркурий, който се присъединява към обратното й движение от 23 август, навлизаме в един неспокоен месец. За да е още по-парадоксално, първият ден от месеца се пада на Пълнолуние, което символизира по-скоро край, отколкото начало.

Но както винаги, когато нещата са обърнати с главата надолу и наобратно, това ни дава възможност да ги видим по различен начин, да поставим камерата под друг ъгъл и да забележим аспекти от живота си, които не сме успели да видим преди.

Освен това Пълнолунието на 1 август е библейският Ден на любовта, в който Луната е във Водолей (знак на човечеството), противопоставена на Слънцето в Лъв (знак на любовта). Това е чудесен ден да прекарате с приятели, които обичате, или да развиете приятелство с любимия си.

Еврейският празник на любовта се празнува по времето на Втория храм в Йерусалим (516 г. пр. Хр. – 70 г. сл. Хр.) и все още се нарича Ту Б’Ав, тъй като Ту е 15-ият ден от месец Ав, вавилонски и еврейски месец, който означава „Баща“. В крайна сметка Лъвът е царят на зодиака, доброжелателният баща-защитник. Сабианският символ на пълнолунието: Популярност, която се оказва ефимерна.

Ретроградна Венера

Венера започна своето видимо обратно движение на 23 юли и ще продължи до 5 септември (включително и в неподвижните дни). Нещата, свързани с взаимоотношенията, финансите, правосъдието и дизайна, изискват много повече внимание, тъй като могат да се окажат сложни и предизвикателни и да изискват преработване.

Това е добра новина за ужасните закони, които току-що прие ултрарелигиозното и ултрадясното правителство в Израел, ограничавайки демокрацията, както и волята на 2/3 от израелците. Тъй като законите бяха приети по време на ретро Венера, има две възможности: 1. Ще бъдат отменени. 2. Гражданска война (Венера олицетворява мира и когато е ретроградна, може да доведе до война).

В САЩ видяхме тази игра при процеса срещу Хънтър Байдън, където съдията изпрати страните да предоговорят споразумението за признаване на вина. Отново повтарям, че по време на ретроградна Венера е най-добре да се занимавате само с действия, пред които има префикс „RE“, като например преработване, предоговаряне, преразглеждане и т.н.

Тъй като ретрото се случва в Лъв, то може да бъде донякъде

мелодраматично, сякаш сме се превъплътили в различни роли

на лепкава сапунена опера. Нещата могат да бъдат особено интензивни около 8 август, когато Венера се съединява с Черната луна, която слиза в подземния свят. Това може да се отрази тежко на взаимоотношенията, финансите и самооценката ви.

На 13 август Венера става Утринна звезда и започва нов цикъл на богинята на любовта. Освен това на 31 август имаме още едно Пълнолуние – Пълнолунието на жътвата, една от най-мощните лунации през годината, която се случва, когато и Венера, и Меркурий са ретроградни. Всъщност август е лунен месец.

Ретрограден Меркурий

Между 23 август и 17 септември Меркурий е ретрограден в Дева, неговия знак на екзалтация, той е малко по-добър от другите ретрогради, тъй като Меркурий е по-силен. Въпреки това внимавайте за здравето си, диетата, рутината и отношенията с колеги, служители и всички, на които служите или които ви обслужват.

Също така домашните ви любимци може да се държат агресивно и може би сами да имат някакви проблеми (да, животните също страдат от ретроградност). Както винаги, ретроградният Меркурий не е подходящо време за подписване на документи и започване на нови проекти, особено в периода от 23 август до 5 септември, когато Венера и Меркурий обединяват ръце и танцуват заедно обратно танго. Въпреки това бихте могли да започнете нещо ново, ако сте опитвали преди и не сте успели да го осъществите.

1 август (Пълнолуние във Водолей): Това е библейският ден на любовта, в който хората от времето на Втория храм са празнували романтиката. Чудесен ден за среща (знам, че Венера е ретро). Любовта и романтиката са във въздуха, направете нещо специално с приятел или любовник. Възможно е да усещате тласък между нуждата да бъдете с децата си и компанията си; любовници и приятели; вашата воля срещу волята на другите.

1-2 август (Меркурий противостои на Сатурн): Всички и всичко ви се струва толкова сериозно и сложно, но това може да се прояви и като тъга, замисленост и негативно мислене. Не приемайте мислите си твърде сериозно.

1-3 август (Марс в тригон с Юпитер): Това е възвисяващ аспект, който е по-силен на 2 и 3 август и може да ви помогне да добавите някои мажорни акорди към мрачността на първия аспект. Идеално време за физическа активност, лидерство и иницииране на проекти, свързани с образованието, пътуванията, средствата за масова информация и издателската дейност.

6-7 август (Слънцето прави квадратура с Юпитер): Твърде много и твърде бързо. Внимавайте с излишъците, алчността и чревоугодничеството.

8-10 август (Венера прави квадрат с Уран): Лудост, хаос, непредсказуемост. Новите взаимоотношения или контакти, които установявате през тези дни, трябва да се приемат с известна доза сол. Общо усещане за анархия в областта на финансите и взаимоотношенията.

8 август (Венера съвпада с Лилит): Възможно е да се чувствате така, сякаш бившият ви или неговият нов партньор ви гледа с лошо око. Ревност, завист, параноя и недоверие. Ако сте се скарали с партньора си в работата или в живота, прекратете обсъжданията или споровете и ги възобновете след няколко дни. Днес няма решение. Също така внимавайте за съмнителни сделки за правене на пари.

8 август (Лъвска порта): Това е нумерологична дата от 8 до 8. Картата Таро на Лъва е с номер 8 в Главната аркана (Сила), а също така това е времето, когато най-ярката звезда на небето Сириус се приближава към Земята и се изравнява с пояса на Орион. Това изравняване се случва всяка година (28 юли – 12 август), но 8 август е официалната дата. Сириус е висшата октава на нашето Слънце, духовният център на небесното ни съседство.

9-10 август (Меркурий в тригон с Юпитер): Добро време за свързване на аналитичната и цялостната мисъл; инженери и философи. Лявото и дясното ви полукълбо са в хармония. Идеите и възможностите са навсякъде като ниско висящи плодове.

13 август (Слънце в съвпад с Венера): Аполон и Венера се събират в парад на красотата. Това е великолепен ден да отидете на среща (с някого, когото сте срещнали преди Венера да стане ретро, или с предишна връзка, която не е проработила преди). Подходящо време за артистичен проект.

16 август (Новолуние в Лъв): Кралските особи излизат на парад. Добро време за започване на творчески проект, забременяване с дете или проект, започване на ново хоби или спорт. Развлекателен ден, така че не го прекарвайте сами.

15-16 август (Слънце квадратура Уран): Смущения и непредсказуемост. Не планирайте прекалено много проекти и задължения за днес. Хуморът, смехът и шегите могат да повишат напрежението.

17 август (Слънце съвпад Лилит): Слънцето осветява човек в живота ви, който служи на Майката на демоните. Всички ние сме застрашени да клеветим, да виждаме най-лошото в хората и да действаме от страх. Вземайте дълги вани със солена вода и се свържете с дърво, което може да ви закотви.

15-17 август (Марс в тригон с Уран): Този аспект благоприятства взаимоотношенията с приятели, които са лидери, открити, с ярко изразено мнение и независими. Добър за технологиите и електронната търговия.

21-25 август (Венера прави квадратура с Юпитер): В този период се появяват следните аспекти: – Венера и Юпитер: Внимавайте да не задушавате хората около себе си, особено партньорите в работата или в живота. Избягвайте да се опитвате прекалено много да успокоявате и да угаждате на хората около вас.

15 август – 25 август (тригон между Плутон, Марс и Уран): Това е златен тригон на късмета и синхроничностите. Използвайте го, за да накарате нещата да се случат и да затвърдите иновациите, действията и инвестициите.

23 август (Слънцето навлиза в знака Дева): През следващите 30 дни всички ние сме Мери Попинз. Имаме вълшебство, стига да го използваме в служба на другите. Обърнете внимание на диетата, здравето, служителите, работата и домашните си любимци.

21-23 август (Марс се противопоставя на Нептун): Подсилете имунната си система, тъй като този аспект може да доведе до болести и влошено здраве. Налице са измами, лъжи, насилие и объркване. Внимавайте.

23-24 август (стационарен Меркурий): Да, отново започваме. Меркурий е неподвижен. Най-лошото време за започване на проект. Нещата, които правите днес, може да забуксуват за дълго време.

25 август (ретрограден Меркурий до 17 септември): Избягвайте да подписвате документи и да започвате нови проекти. Тази ретроградност може да причини проблеми в областта на здравето, диетата, работата и със служителите или колегите. Ако имате домашни любимци, те също могат да усетят ретрото. Чудесно време за редактиране и връщане към проекти, които сте изоставили преди.

25 август-17 септември: Имаме всички външни планети (Плутон, Уран и Нептун), както и социалните планети (Сатурн, Юпитер), а освен това Венера и Меркурий са ретроградни и Хирон се присъединява към обратния марш на небето. Не е лесно толкова много от небесните водачи да са ретроградни. Това може да доведе до закъснения, разочарования и грешки. Вътрешният ни свят обаче е оплоден от интуицията, мечтите, синхроничностите и магията. Сякаш навлизаме в едно лиминално място, където може да се случи свръхестественото.

23-26 август (Марс в тригон с Плутон): Двамата управители на Скорпион се забавляват. Благоприятно време за свързване със силата ви и за проявяване на желанията ви. Страстта, сексуалността, магията и изцелението са навсякъде около вас.

26-27 август (Слънцето се противопоставя на Сатурн): Добрият баща се противопоставя на лошия баща. Даващият и вземащият, наставникът срещу лошия шеф. Възможно е около вас да има някой, който да потиска себеизразяването ви. Уверете се, че това не сте вие или че не го правите на някой друг.

27 август (Марс навлиза във Везни до 12 октомври): Марс не се чувства комфортно в своя знак на изгнание. Може да се чувствате уморени, изтощени, гневни, нерешителни. Това е добро време за преработване на проекти, за изкуство, което изисква мускули, и за борба за мир или за партньора ви.

28-29 август (стационарен Уран): Малко хаос, тъй като Уран, „Ел Локо“, променя посоката си. С ретроградните Меркурий и Венера електрониката, машините и компютрите може да се държат лудо.

30 август (ретрограден Уран до 28 януари 2024 г.): Бунтовник без кауза, непредсказуемост, атмосфера на „Странни неща“. Възможно е да има фалшиви пробуждания или заблудени „призиви за действие“.

31 август (Пълнолуние в Риби): Едно от най-важните Пълнолуния. Събирате реколтата от това, което сте посадили в живота си през март – май. Чудесно време за медитация, пречистване, детоксикация, танци, йога и не забравяйте да го правите с общност.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара