Умението да подчертаем най-доброто от себе си е тънка работа и за съжаление не всеки го може. Застанете пред огледалото и се опитайте поне за момент да се погледнете отстрани. Може би устните, които смятате за прекалено плътни и чувствени и все привличат мъжкия поглед, е по-добре да подчертаете още повече? Дори да не сте съвсем съгласни, опитайте!

eyes-374920_640

Според специалистите и в най-непропорционалното лице има нещо хубаво, трудното е да открием кое е то и да го „изнесем на преден план“.

Гримът е нашият помощник в подчертаването на индивидуалността ни. Изберете за акцент едно от двете – очите или устните, и моделирайте своя избор с четчица и цвят.

Подчертайте очите със сенки с цвета на ириса,

като нюансирате няколко различни тона. Очертайте външната част на ръбчето на долния клепач и изтеглете сянката нагоре към веждите. Подходящи цветове са червено-кафявият на медта (кафяви очи), боровозеленият – за зелените и синьо-зелените, и сивият – за черните очи. Ако очите ви са сини – използвайте люляковолилав или морско-син цвят. Преди да нанесете сянката на клепача, навлажнете малката гъбка – цветът на сенките ще бъде no-свеж и ще се задържи по-дълго.

Дългите, извити мигли са част от перфектния грим.

За да ги постигнете, използвайте спиралата двукратно, като оставяте всеки слой да изсъхне и нанасяйте туша отдолу и отгоре на миглите.
За да се приближите до умението на професионалист,

когато боравите с червилото,

предварително очертайте контурите на устните с молив. Нанесете избрания цвят червило (близкият до естествения на устните е за предпочитане) и захапете с устни салфетка. Нанесете още веднъж червилото и отгоре – блясък за устни.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара