Изложбата „Непознатият друг” се открива на 10 септември от 18.00 часа В Непознатото пространство (бул. Евлоги и Христо Георгиеви 169, вход откъм булеварда, бивш Модерен театър. Тя се състои от 19 фотографски, филмови и словесни образа на българи и бежанци, които местната действителност среща, за да изпита чувството на страх, омраза, разделение, неразбиране, емпатия.

pic1_Phelia Barouh

Екипът на „Непознатият друг” – Боряна Телбис и Елена Друмева, Фелия Барух и Кирил Златков вървят по свой път през темата, за да предложат още една гледна точка и да зададат своите въпроси.

Изложбата е част от програмата на второто издание на фестивала за съвременна фотография „Фотофабрика“. Избрал за свой фокус през 2015 г. темата за маргиналния човек, редом с кадри на световно признати имена във фотографията, фестивалът не забравя да насочи обектива си и навътре, към местната действителност. Така съвсем естествено вниманието на екипа е привлечено от актуалната, но и трудна тема за бежанците, прииждащи в Eвропа от 2013 г. насам.

За да надникнем отвъд клишетата и черно-бялото, направихме интервюта с бежанци, срещи с българи и разговори с представители на местната власт, съобщиха организаторите.

„Непознатият друг“ е начало на разговор. За нас. За тях. За всички нас непознати, но припознаващи се в страховете, болката и емпатията. Изложбата предлага естетическо преживяване на неочаквано място. Но също така и отваря поле за нови въпроси и нови отговори. Входът е свободен. Във всякакъв смисъл.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара