Много от хората с наднормено тегло имат вярвания, които правят отслабването особено трудно. Ето някои от най- често срещаните заблуди.

diet-617756_640

Ако отслабна, ще променя живота си.

Действителност: ако промените начина си на живот, ще отслабнете. Забравете рекламите, в които някой се радва на любовта и уважението на хората, след като е свалил килограми. В истинския живот нещата се случват наобратно. Първо трябва да промените начина си на живот и тогава да отслабнете.

Не мога да отслабна без гладуване.

В действителност не можете да отслабнете, без да сте сит. Ситостта е ключът към изгарянето на килограмите, не гладът. Ако сте гладни, рано или късно вие ще ядете. Всички ядат. Какъв е смисълът да сте гладни всеки ден? Това не е живот, а страдание. Научете се да живеете, а не да гладувате. Научете се да сте сити, като ядете това, от което се нуждаете.

Храната е любов.

Важното е да знаете, че си угаждате, но трябва да знаете и кога да спрете. Ако получите прекалено много „угаждане“, ще се почувствате по-зле, а не по-добре.

Храненето потиска стреса.

В някои случаи храненето потиска стреса, носейки наслада, но има множество други форми на удоволствие, които няма да ви накарат да се чувствате дебели и отчаяни. Вие знаете какво ви носи наслада. Направете го.

Не е правилно да се изхвърля храна.

Но е още по-неправилно да вредите на здравето си. Ако се чувствате виновни от това, че не сте довършили ястието си, попитайте се: „Кое е по-добре – тази храна да е в тялото ми или в кошчето за буклук?“ Запазете остатъците си, дори да са 2 хапки. Тези 2 хапки могат да се окажат достатъчни, за да ви задоволят по-късно през деня, когато пак огладнеете.

Наследил(а) съм наднорменото си тегло.

Няма какво да се направи. Да, несъмнено увреденият въглехидратен метаболизъм се наследява. Но и за това има решение. Хранителните навици не се наследяват. Тях ги създаваме сами. Така че – променете ги.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара