На Благовещение галерия “Нирвана” трудно побра многото приятели, почитатели, колеги  и колекционери, уважили откриването на поредната изложба на художника Вихрони Попнеделев, озаглавена “Софийски градски пейзажи 2019”.

Естет и ценител на красотата във всичките й форми, воден от чувствата, въображението и свободния си дух професорът и този път не  изневерява на себе си. Изразителни, цветни и волни платната му ненатрапчиво разкриват уловените на открито мигове от атмосферата в столицата, където като меланхолични видения разпознаваеми места и сгради изглеждат живи и посвоему одухотворени.

Ярките пейзажи приканват зрителя да се разходи по познатите му улици, да отвори очи и за светлата, непреходна страна на града ни, в който цветя и дървета все още осъмват потънали в роса, а небето не се стеснява да се покаже.

Картините с нови идеи в сегашни форми,  потърсили следи и в миналото, ясно подчертаващи таланта на големия съвременен художник Вихрони Попнеделев, можете да видите до 14 април на улица “Ангел Кънчев”17 в галерия “Нирвана”.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара