Новата си колекция на H&M Conscious Exclusive бе представена на парти в Лос Анджелис. На събитието присъстваха известни личности, инфлуенсъри и приятели на марката като Ирина Шейк, Дакота Фанинг, Халима Аден и Амбър Валета.

Пролетната колекция H&M Conscious Exclusive 2019 изследва лечебната сила на природата, като същевременно използва иновации с устойчиви материали и процеси за по-устойчиво бъдеще на модата. Колекцията ще се предлага в избрани магазини в цял свят и онлайн на hm.com от 11 април.

С колекцията Conscious Exclusive H&M представя новите устойчиви материали за този сезон: Piñatex® – алтернатива на естествената кожа, изработена от целулозни влакна от листа от ананас, пяната BLOOM™  – еластична пяна на растителна основа, произведена от биомаса от водорасли, и Orange Fiber® – устойчива материя, наподобяваща коприна, произведена от цитрусови обелки и оставащите материали от цитрусови сокове.

„За тази колекция се фокусирахме върху красотата в природата, която се забелязва при принтовете, флуидните силуети, поразителната цветова палитра и вниманието към детайла.

Бяхме развълнувани да използваме за първи път новите устойчиви материали на растителна основа, за да създадем висококачествени, красиви и модерни артикули, които привличат вниманието и същевременно са толкова удобни за носене“, казва Ан-Софи Йохансон, творчески съветник в H&M.

Колекцията Conscious Exclusive олицетворява баланса между блясъка и иновациите и може да се носи както при специални поводи, така и в по-спокойни всекидневни моменти.

Колекцията е вдъхновена от красотата на природата около нас и значението на природата за нашето благосъстояние. Минералите, дърветата и растенията са пресъздадени от дизайнерския екип в жакардови и флуидни материи с принтове. Цветовата палитра включва лавандулови, пясъчни, наситени светлосини, петроленосини, кораловорозови, а също и черни, златисти и сребристи цветове.

Сред основните артикули се отличават атрактивното яке от лъскав сребрист Piñatex® и цветна жакардова материя, както и романтичния топ-корсет с голи рамене, изработен от Orange Fiber®.

Роклята-туника с принт на пустинен пейзаж също грабва окото, а сред всички ефирни силуети се откроява новият модерен продукт – чехлите за басейн, произведени от пяната BLOOM™ , които придават непринудено настроение на всяка визия.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара