Всичко започва стремглаво. Погледите ви се засичат по време на поредния купон. Небрежно отместваш очи, а той те кани да танцувате. Разговаряте дълго. Смеете се. Установяваш, че той те разбира. Решаваш, че е идеалният мъж. Измъкваш се от купона с него. След три преки и няколко целувки разбираш, че новият ти приятел е изключително напорист. И по всичко личи, че „първата среща“ ще завърши с въпроса:

У вас или у нас?

Събитията се завихрят толкова бързо, че не ти остава време да ги осмислиш. Но на сутринта след секс- маратона надушваш, че той няма намерение да продължи връзката. В никакъв смисъл, дори и в чисто сексуалния. Тогава ти става някак неловко. Чувстваш се малко ядосана от факта, че си се проявила като лесно достъпна жена.

Няколко месеца по-късно на поредното парти виждаш същия мъж да омайва друга дама. В най-лошия случай ти кимва хладно, а в най-добрия идва да поговори с теб. В крайна сметка напуска компанията с момичето – по същия начин, по който го е направил с теб. Но това не бива да те притеснява. Защото проблемът не е у теб, а у него.

Мъжете тип Казанова

отдавна са излезли от страниците на сълзливите романи и са се впуснали в акция. Те са очарователни, притежават загадъчна усмивка и на пръв поглед са тихи, дори плахи. Винаги са небрежно елегантни, а съпричастността им към проблемите на жените успешно си съперничи с уменията на Дон Жуан. Те привличат вниманието на дамите, изненадват ги с невероятен секс и най-безцеремонно ги изоставят на сутринта. Естествено, с обещанието, че ще им се обадят при първа възможност. Което със сигурност няма да е утре или след седмица.

Експертно мнение

„Работата е в това, че тези мъже панически се страхуват от близостта и доверието, без които всяка по-продължителна връзка би била невъзможна“, обяснява д-р Антоанета Тренчева от Центъра за семейна и брачна психотерапия. Оказва се, че подобно на всички фобии и тази се развива в детството. В този смисъл психолозите прехвърлят вината за невъзможността за обвързване върху майките на т. нар. сексохолици. Момчетата, които са отглеждани от емоционално нестабилни, хладни и самотни жени, са най-големите привърженици на секса за една нощ. Огорчени от липсата на топлина, споделяне и разбиране, подсъзнателно те се заричат да си го върнат. Затова трудно поддържат каквато и да било емоционална връзка и предпочитат да демонстрират безразличие и по¬върхностно отношение към жените.

Жени сексохолички

„Днес, когато жените усвоиха професиите на мъжете, начина им на мислене и сексуалните им навици, можем да срещнем и мачо в пола“, споделя наблюденията си и психоложката Анна-Мария Пеева. Сексохоличките все пак са много по-малко в сравнение с мъжете от този тип. Тяхното поведение е продиктувано най-вече от някаква душевна травма, нанесена им от представител на мъжкия пол. Неприятната случка обикновено се развива в тийнейджърска възраст и предопределя цялото им по-нататъшно емоционално развитие. Наранените жени тръгват да отмъщават със суперсекс. Подобно на донжуановците те съблазняват мъжете, подлагат ги на побъркващи интимни преживявания, а на сутринта се измъкват от постелята, без да кажат дори довиждане.

Хубавата новина в случая е, че и на мъжемелачките все някога им писва от отмъщение. При това желанието на дамите да се омъжат е все пак по-голямо от това да се вихрят на сексуалния фронт. Въпреки това те рядко се обвързват, защото се страхуват да не бъдат наранени.

Предпазни мерки

Сексохолиците (независимо дали са жени или мъже) определено трябва да се избягват, защото единственото, на което може да разчита човекът отсреща, е секс. Ако и вашата цел е същата, тогава няма проблем. Все пак човек трябва да знае, че интимните удоволствия са предварително и системно отработвани, а идеята за суперсекса е част от отмъщението. Мъжете с подобен проблем се женят късно – на 40-50 години, когато започва сериозното разминаване между сексуалните желания и възможностите. А дамите сексохолички много рядко минават под венчилото, обясняват психолозите. Затова пък те често се сдобиват с деца, които гарантирано поемат по техните стъпки, тъй като израстват в нестабилна семейна среда. И така кръгът се затваря, а сексът се превръща в спорт без капка емоционална интелигентност.

Идеята на някоя жена (или респективно мъж), че може да превъзпита любителя на еднократната доза секс, е загуба на време и енергия. В най-добрия случай човек трябва да махне с ръка и да се огледа за по-подходяща връзка.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара