Световната фотографска организация и Sony България обявиха Атанас Чулев като българския носител на Националната награда на Световните награди за фотография на Sony 2020.

Националните награди са съвместна инициатива на Световната фотографска организация и Sony, която цели да подпомогне местните фотографски общества в 63 страни по целия свят. От всяка държава се награждава един фотограф и неговата снимка. На съответния човек се дава възможността да представи творчеството си на аудитория от цял свят на прочутата изложба на Световните награди за фотография на Sony 2020 в Somerset House, Лондон, от 17-ти април до 4-ти май.

Атанас Чулев беше избран от независимо жури за снимката си „Sunset“, с която се състезава в категория „Natural World“ в свободния конкурс. Изображението е направено в един от изкопаните тунели и галерии по време на Първата световна война, които могат да се видят по туристическата пътека Via Ferrata De Luca-Innerkofler в Италия.

Тази година в състезанието за Световните награди за фотография на Sony 2020 се включват над 345 000 изображения и над 190 000 в свободния конкурс (от него се избират победителите на национално ниво) – най-големият брой до този момент.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара