На 17-ти февруари ще настъпи първият за годината период на ретрограден Меркурий, който ще продължи до 10-ти март. Събитието ще започне на 12 градуса в знак Риби и ще завърши на 28 градуса в знак Водолей.

Планетата Меркурий управлява мисълта и всички сфери и органи на комуникацията.

В този период бъдете внимателни, преценявайте добре какво и на кого говорите или пишете. Съществува тенденция, че всичко което би могло да бъде разбрано неправилно, ще бъде именно така изтълкувано.

Избягвайте да подписвате важни документи и не стартирайте нови дела. Очаквайте хаос в комуникациите, пощите, техниката и транспортните средства.

Бъдете по-внимателни и пазете личните си вещи. Загуба или неразбирателство между хората ще бъде съвсем възможно.

Децата ще бъдат по-разсеяни и нервни, проявете разбиране и търпение към тях.

Не купувайте нови стоки, особено свързани с техниката. Отложете ремонта на колата си за друг период. Шофирайте внимателно! Бъдете търпеливи и използвайте времето за това, което трябва.

Сега е моментът да се върнете към недовършени проекти и поправяне на допуснати в миналото грешки. Ако нещо е било неразбрано или направено не както трябва, сега се вгледайте добре и ще видите начин да го направите по-добре.

Сега можете да прозвъните обявите за работа, по които сте кандидатствали и нямате обратна връзка.

Периодът е благоприятен за връщане на стари дългове и изясняване на отношения, които са били отлагани във времето. Всичко, което правите, като продължение на създадена вече ситуация ще бъде успешно.

В търговските сфери се очаква завръщане на стари клиенти. Сега е подходящо да се свържете с настоящи клиенти за увеличаване на продажбите и търговските показатели.

До 4-ти март, ретроградният Меркурий ще бъде в покоите на знак Риби. Използвайте времето да анализирате личните и професионалните си отношения с повече разбиране. В този период интуицията ще бъде силна и ще дава повече правилни отговори. Довършете започнатите разговори с повече искреност, откритост и разбиране.

От 4-ти март до 10-ти март ретроградният Меркурий ще навлезе в последните градуси на знак Водолей. Този период ще бъде подходящ да обмислите дейности, свързани с реклама и популяризиране на бизнес. Очаквайте завръщане на стари приятели и компании. Използвайте старите си контакти за успех в нови дела и начинания.

Периодът на ретроградност няма да засегне родените при ретрограден Меркурий, защото те умеят да се справят с тази енергия. Същите могат спокойно да продължат делата си, но все пак да имат предвид, че са заобиколени от хора, на които фазата на ретроградност влияе.

Още статии и хороскопи от Венета Матева във Фейсбук страницата й ЮПИТЕР

Facebook Twitter Google+

0 Коментара