Две трети от жените, страдащи от наднормено тегло, оправдават излишните килограми с шетането край домашната печка. Постоянното висене край котлона се отразява зле на фигурата – това аксиома ли е? Може ли да готвиш, без да опитваш? Или пък да пробваш, без да прекаляваш? Ето някои от най-оригиналните съвети за укротяване на апетита по време на готвене. Както сами ще видите, те са съобразени с темперамента и културните традиции на различните нации.

Италия: Ла донна е мобиле!

Италианките, които се славят с големия си опит в борбата с излишното тегло, препоръчват по време на готвене да се бърбори по телефона. Или да се пее с пълно гърло – най-добре арии. Както разбирате, и в двата случая дъвченето е невъзможно.

Франция: Суетата ще спаси красотата!

Огледало над печката е най-добрият усмирител на апетита, твърдят французойките. Някога пробвали ли сте въобще да се огледате, докато ядете? Няма да ви хареса!

Германия: Затегнете коланите

Широк и здрав колан убива пробуденото от изкусителния аромат над тенджерата чувство за глад, твърдят германките. Затегнете спасителния аксесоар колкото се може повече и спокойно включвайте котлона. Веднага ще усетите, че нищо не бихте могли да вместите в стомаха си.

Англия: Благородството задължава!

Посещението вечер на елитен ресторант е отличен начин за поддържане на добрата форма, смятат англичанките. Така хем избягвате капана на готвенето, хем цените по естествен път регулират апетита ви.

САЩ: Далеч от носа, далеч от сърцето!

Перфектен аспиратор в кухнята е масовото оръжие за битка с похапването по време на готвене в САЩ. Ароматите са първият и най-голям провокатор на апетита. Ако не ухае на вкусно, няма да ти се дояде, убедени са американците. По принцип най-пухкавата нация в света се слави с доста препоръки и афоризми в областта на битката с наднорменото тегло. Повечето от тях наистина са работещи, стига да има кой да ги спазва.

От Изтока: глътка вместо хапка

Китайките и корейките разчитат на древната традиция да лъжеш глада с вода. Ако вместо да ядеш, пиеш, течността запълва стомаха и създава временно усещане за засищане – поне докато приготвите обяда или вечерята. В азиатските страни водата е най-евтиният начин да съхраниш крехко телосложение. Семеен навик, предаван от поколение на поколение, е преди всяко хранене да се пие чаша-чаша и половина вода.

  • Интересно

Водата със стайна температура не гаси апетита толкова добре, колкото леко затоплената. А студената или водата с лед изобщо не върши работа при чувство за глад. Топлата вода е най-достъпното и най-ефикасното средство за отслабване и прочистване. Стара рецепта препоръчва следната схема: налейте в термос търпимо гореща вода, така че да можете да пийнете голяма глътка, без да се опарите. И пийте такава глътка на всеки час и половина, докато бодърствате. Помнете: водата не е чай!

От Русия: цели три трика!

След строг кастинг Русия се спира на следните три рецепти:

  • Гответе и по принцип шетайте вкъщи в най-тесните си панталони. Искате ли да отслабнете, никакви широки и свободни дрехи!
  • По време на готвене дъвчете стръкче магданоз, копър или листа от мента.
  • Близо до печката в удобно ъгълче сложете своя снимка, на която изглеждате по-дебели, отколкото ви се струва. Действа много по-стресиращо от огледало.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара