След като един от директорите на ФБР официално ни предупреди да залепим черно тиксо на уебкамерите си, значи нещата са сериозни. Не, няма да ви кажа как да хакнете камерата на симпатичния колега, а по-скоро как да не позволите някой да направи това с вас, и то без да изглеждате смешни и безпомощни.

Philips 272B7QPTKEB е 27-инчов модел с вградена уебкамера и то добра! Тя е с резолюция 2-мегапиксела, т.е. може да улавя Full HD кадър и се справя много добре дори при по-слабо осветление, освен това не кара носа ви да изглежда зачервен. В комбинация с вградените говорители уебкамерата си е напълно достатъчно решение за т.нар. virtual presence или случаите, когато трябва да кажете на шефа от другата страна на Кълбото нещо гениално.

Philips съвсем навреме са решили

да елиминират риска от това някой да ви наблюдава,

без да подозирате, като са използвали прост, но умен механичен трик. Камерата е скрита в корпуса на монитора, докато не я натиснете с прът, за да изскочи и да си свърши работата. След това, естествено, параноиците следва да я натиснат пак, за да се прибере тя на безопасното си място. Работата на камерата е сигнализирана със синя светлинка, но не успях да проверя дали тя свети, ако някой ви хакне. В крайна сметка решението е факт и нямате оправдание, че фирмените тайни са изтекли, без да имате контрол върху това. Още по-неприятно би било някой да разпространи негримираната ви физиономия във Facebook, така че не забравяйте да прибирате „зоркото око“, където му е мястото.

27 инча радост за погледа

Нека не позволяваме наличието на подвижна уебкамера да засенчва истинските достойнства на този монитор! Той е достатъчно голям, за да ви позволи да работите с много приложения или да можете да наредите всичките тулбари и бутонченца по екрана, докато използвате любимото си приложение. QHD резолюцията пасва изключително добре на размера на екрана – от една страна, имате чудесни детайли и ясна картина, от друга – размерът на елементите на интерфейса е съвсем приемлив и удобен за работа – нещо, което все още е недостатък при по-малките 4K модели. За нашата добра позната – IPS матрицата – можем да кажем само добри думи, така че и тук получавате хубави цветове и широки зрителни ъгли.

Моделът е без забележки и по отношение на ергономията – стойката се регулира по височина, може да се обръща на 90 градуса и има отвор за прокарване на кабелите, който наистина върши работа. Управлението е с физически бутони на долната страна на рамката, но все си мисля, че е време Philips малко да модернизират екранните си менюта.ф

Дизайнът на Philips 272B7QPTKEB сигурно няма да разтупти сърцето ви, но пък е достатъчно универсален – той ще пасне на всяко работно помещение. Плюс в случая е, че пластмасата не е гланцова, т.е. няма да виждате движението на всичките си колеги из стаята. Рамката около екрана е приятно тънка и по това си личи, че моделът е съвременен.

Вляво на екрана има удобен USB 3.0 хъб с три порта, който спестява нуждата да почиствате паяжините под бюрото.

Да пестим!

Philips 272B7QPTKEB е спестовник. Той ви следи (ама в добрия смисъл на думата) и когато не сте пред екрана, яркостта силно намалява, а с това и консумацията на енергия. Екологичната ви съвест ще е напълно доволна да знае и че в монитора не се използват вредни вещества, а само рециклирана пластмаса.

И накрая: Philips 272B7QPTKEB не би бил достатъчен само на супер-хипер взискателните проектанти и графични дизайнери, които могат да изброят всеки един от 16,7-те милиона цвята. За всички останали това е чудесен монитор, който ще облекчи работата с много приложения и ще ви създаде визуален комфорт. Стига да можете да си го позволите…

Соня Славчева е специалист комуникации в WellDone.bg, която в свободното си време пише за технологии в своя блог Hitechride.com.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара