Тази година турски ястия бяха част от менюто за приема, на който присъстваха световноизвестни филмови звезди и продуценти. Той се състоя  след 94-ата церемония по връчването на наградите Оскар, която се проведе в Лос Анджелис, в навечерието на 27 март. Знаменитият готвач Волфганг Пук, който подготвя менюто за приемите по случай наградите Оскар от 1995 г. насам, включи в менюто си черноморски плосък хляб и сушени кайсии, пълнени с млечен каймак.

Наградите на Академията, известни като Оскарите, са една от най-престижните церемонии в света. В 94-тата си година церемонията по награждаването на звездите се проведе в „Долби Тиътър“ в Лос Анджелис на 27 март. На приема след церемонията турските ястия впечатлиха присъстващите, сред които световноизвестни филмови звезди, артисти и продуценти.

Волфганг Пук, световноизвестният готвач, който подготвя менюто за приемите по случай Оскарите от 1995 г. насам, включи в тазгодишното меню черноморски плосък хляб (Karadeniz Pidesi) и сушени кайсии, пълнени с млечен каймак (Kaymaklı Kayısı Tatlısı). И двете ястия бяха вкусени за първи път от най-забележителните фигури на киното и бяха високо оценени от тяхна страна.

Волфганг Пук, който подготви менюто за приема, каза: „Турската кухня е една от най-богатите в света, благодарение на своите традиционни рецепти и органични продукти. Има много рецепти и продукти, които да откриете в турската кухня. Всичките седем региона на Турция са пълни с вкус, история и култура. Има много градове в Турция, които трябва да бъдат посетени и които имат вкусна храна. Аз и моето семейство посещаваме Турция всяко лято с удоволствие”.

За рецепти на Турските ястия,  поднесени на звездите след наградите Оскар от шеф Волфганг Пук, можете да гледате клиповете Delicious Türkiye в YouTube канала Go Türkiye от линка по-долу.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара