Какво ни е нужно, за да се чувстваме добре в професионален план? Тук определено ще се споделят разностранни мнения, според приоритетите на всеки от нас. Докато едни търсят сигурност и стабилност, други обичат предизвикателствата и са склонни рязко да сменят посоката на своето развитие.

Независимо от кой тип личности сте, вероятно ще се съгласите, че едно от основните неща, които ни водят към успех, личностно и професионално развитие е да обичаме това, което правим и да изпитваме удовлетворение в края на работния ден.

Ако сте творческа личност и желаете да се развивате в бюти сферата, днес ще ви предложим 4 доходоносни бюти професии, които са много актуални сред женската аудитория и най-важното – имащи потенциал за надграждане.

Маникюр и ноктопластика

Това е една от актуалните дейности, които винаги ще бъдат на мода и тяхното търсене няма да намалее във времето. Тук имате възможност да надграждате различни нива, за да сте конкурентноспособни във вашето населено място и да предлагате на своите клиенти интересни и качествени изработки. В случай, че тази професия ви интригува, е необходимо да завършите професионален курс по маникюр и ноктопластика, където ще научите всички тънкости и след обучението ще сте готови да работите с ваши собствени клиенти, чувствайки се уверени.

Микроблейдинг

Микроблейдингът става все по-широкоразпространен избор в бюти индустрията, поради увеличаващото се търсене от нежния пол. Чрез прилагането на тази японска техника, веждите изглеждат по възможно най-естествения начин и запазват вида си дългосрочно. В същото време не е перманентна процедура и е подходяща за хората, които искат да пробват нещо ново, но не перманентно. По тази причина вероятно е и толкова желана процедура. При микроблейдинга първоначалната инвестиция за материали не е голяма, което позволява на хора с различни финансови възможности да започнат собствена дейност или работа в салон.

Микропигментация

Ето още една увлекателна бюти дейност, в която имате възможност да работите върху цели 3 зони от човешкото лице – вежди, очна линия и устни. Ако поемете по този път, определено няма да ви е скучно и ще се сблъсквате с различни казуси всеки ден.

Микропигментацията набира значителна популярност, особено сред хората, които желаят да подчертаят дадена част от лицето. Работи се с различни нюанси, според типа и цвета на кожата, като важна част от работата ви ще е да съветвате вашите клиенти кое е най-подходящо за тях.

Уверете се, че още от началото на вашия кариерен път сте подготвени да работите самостоятелно, затова и внимателно проучете всяко обучение по микропигментация, което се предлага във вашия район. На първо място търсете високо качество, за да се научите правилно на всички техники, защото от това ще зависи как ще продължите след курса. Вложете в своето първоначално обучение, за да имате самочувствие и добра възвръщаемост след това.

Козметика

Още една любима бюти дейност, която винаги е била и винаги ще бъде актуална. Тук имате широко поле за развитие след обучението и можете да комбинирате множество процедури, според нуждите на вашите клиенти. В козметичната дейност най-често се включват терапии срещу различни кожни несъвършенства, изготвяне на индивидуални програми за индивидуалните нужди на всеки клиент, масажи, кола маска и работа с естетична апаратура. В козметичния бранш има много за надграждане и ежедневно ще научавате нови за вас неща.

Това бяха нашите четири предложения за развитие в бюти индустрията. Всички те могат да ви осигурят добри и дори отлични доходи, само да имате желанието да се усъвършенствате и да работите с хора. Инвестицията във всяка една от посочените дейности варира, спрямо какво точно желаете да предлагате и с какви материали ще изберете да работите, затова и може да си позволите да бъдете гъвкави в различните ситуации. Желаем ви успех!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара