Повече от 16 000 човека се включиха в четвъртото издание на Деня на маратонката – социално-отговорна кампания, организирана от Бенефит Системс България, която се бори със заседналия начин на живот. През 2022 г. инициативата си постави и цел да подкрепи деца и младежи в риск като им предостави повече възможности за спорт и движение. За всеки спортуващ с карта MultiSport в Деня на маратонката организаторите даряват по 1 лев на Фондация „Сийдър“ и Сдружение SOS Детски селища България.

Тази година инициативата обедини сили с работодателите в България, за да насърчи работещите хора да водят здравословен начин на живот, както и да подкрепи деца и младежи в риск.

16102 човека са използвали своята карта MultiSport на 25 март.

Те са се включили в повече от 80 спортни и двигателни активности, а техните маратонки са събрали точно 16102 лв., които ще бъдат дарени на Фондация „Сийдър“ и Сдружение SOS Детски селища България. Средствата ще бъдат използвани за изграждане на спортни съоръжения и настилка, закупуване на спортни дрехи, уреди и аксесоари за деца и младежи в риск, както и за организиране на спортен лагер с грижа за физическото и психическо здраве на младежи с интелектуални увреждания.

“Щастливи сме, че сме част от тази кампания, която предлага допълнителен стимул да изберем здравословния начин на живот. Вярваме, че грижата за себе си е много важна, за да можеш да се грижиш и за други. Благодарим на екипа на MultiSport и на всички избрали да спортуват в Деня на маратонката, че споделиха с нас отговорността за хората в неравностойно положение и дадоха добър старт на нашите инициативи за здраве през 2022.“, каза Ива Хаджийска, директор „Фондонабиране и комуникации“ във фондация „Сийдър“.

„Признателни сме на Бенефит Системс България ООД, че ни подадоха ръка в каузата за изграждането на пълноценен живот за деца, лишени от родителска грижа или в риск от раздяла. Психичното здраве на децата и младежите е ключово за тяхното израстване като възрастни и зрели личности. Физическата активност е неделима част от процеса на подобряване и поддържане на емоционална устойчивост, ментално развитие и пълноценно ежедневие. Благодарим на целия екип на MultiSport и на техните клиенти за подкрепата!“, сподели Валерия Георгиева, национален изпълнителен директор на Сдружение SOS Детски селища България.

Тази година кампанията се организира в партньорство с Decathlon, Фондация „Сийдър“, Сдружение SOS Детски селища България и подкастът „Свръхчовекът с Георги Ненов“.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара