Wiener Privatklinik (WPK), една от най-големите частни болници в Австрия, е отличена като „Една от най-добрите болници в света“ за втора поредна година от престижното американско издание Newsweek.

Болница WPK, само на 2 часа път от София, предлага на българските пациенти достъп до над 30 медицински специалности и специалисти, включени в топ 10% от учените в света. Също така, пациентите могат да се консултират със специалистите онлайн чрез здравната платформа WPK Online Healthcare Center, която е достъпна и на български език.

Разположена във Виена, Wiener Privatklinik е единствената частна болница в Австрия, която е наградена с „World’s Best Hospital”. Болницата лекува над 12 000 пациенти годишно, като около 30% от тях са чуждестранни пациенти от над 20 държави, включително и от България. Получава отличието по препоръки на водещи здравни специалисти, мнения на пациенти, качество на управлението и показатели за представянето (KPIs) на медицинските звена.

Болница WPK предлага най-добри медицински услуги в 10 центъра за компетентност, обхващащи всички клинични области, от консултации и превенция, прецизна диагностика до най-съвременни лечения, използвайки най-новите терапевтични подходи и хирургични техники.

Онкологичният център на болницата, WPK Cancer European Academy Cancer Center, е най-комплексният и реномиран частен център за диагностика и лечение на рак в Централна и Източна Европа.

В центровете за компетентност на болницата пациентите имат достъп до над 350 лекари с изключителна експертиза в повечето медицински специалности. Голяма част от тези специалисти са активни, както в клиничната практика, така и в научните изследвания, което ги поддържа силно конкурентоспособни в международен план. Миналата година, 9 лекари, практикуващи във WPK, бяха класирани в топ 10% от учените в света в класация, направена от Станфордския университет.

„За нас е чест да получим за втора поредна година наградата „Една от най-добрите болници в света“. Чрез споделената визия на екипа, гъвкавостта и фокуса върху непрекъснатите иновации, ние успяваме да поддържаме високото ниво на грижа, което получават нашите пациенти. Те искат да бъдат лекувани от лекари и болници с признат опит в медицината и отличено качество, а нашето отличие свидетелства за нашата отдаденост към това да бъдем лидери в здравеопазването“, споделя Ема Хафнер, директор на отдела по Маркетинг и Чуждестранни пациенти във Wiener Privatklinik.

Благодарение на комплексната експертиза и медицинските умения на специалистите, болница WPK предоставя цялостен интердисциплинарен подход към всеки медицински случай. Този подход позволява разглеждането на медицинския случай от всички гледни точки от ангажираните експерти, както и предоставянето на персонализирано терапевтично решение за всеки пациент, така че шансовете за възстановяване да са максимални.

Класацията на най-добрите болници в света, съставена от Newsweek в сътрудничество със Statista, се съставя за четвърти път и включва над 2200 болници в 27 страни по света.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара