Автор: д-р БЯНОВА, тя и екипът на клиника Вирту са многократен победител в международния конкурс „Усмивка на годината“ .

Всички искат да имат бели зъби, но малцина успяват да се усмихват уверено.

Желанието за по-красива усмивка и бели зъби датира още от древността, минава през кралските дворове и стига чак до наши дни.

Скъпо струващите процедури при стоматолог не са по джоба на всеки, затова ви предлагаме една от безопасните рецепти за избелване на зъби в домашни условия.

Защо безопасна?

В повечето методи за избелване присъстват слаби до средни киселини, които мога да доведат до трайна чувствителност.

Това може да е опасно, ако се използва по-дълго време.

За какво говорим, когато казваме киселини?

Тук нямаме предвид химия от аптеката. Плодовите киселини, например, също се ползват за тази цел. Затова не прилагайте методи, включващи сок от лимон, ягоди и други подобни. Независимо, че това са слаби плодови киселини, сокът им е концентрат, който се втрива в зъбите и може да причини ерозия на емайла при продължителна употреба.

Втора грешка, която се прави при домашното избелване, и също сериозно може да увреди емайла, е използването на абразиви от сорта на сода за хляб, бакпулвер, морска сол и подобни. Всяка абразивна прах може да надраска зъбите и да предизвика чувствителност, начален кариес, изтриване на емайла.

Използването на препарати на основата на перхидрол не само е опасно, но и няма да доведе до така желания ефект.

Искаме да имаме бели зъби, но все пак искаме да останат и зъби:-)

Представям ви една много ефективна и безопасна рецепта за избелване в домашни условия. Ще забележите резултати още след 2-3 дни.

Рецепта за безопасно избелване у дома

Продукти:

  • 1-2 пакетчета чай лайка
  • 2-3 таблетки активен въглен
  • Гел от алое или паста за зъби

Начин на приготвяне и употреба:

Запарват се 1-2 пакетчета чай от лайка в 50 мл. вода (половин чаша).

Чаят трябва да бъде концентрат. Докато е още топла водата сложете 2-3 таблетки активен въглен, счукани на прах. Разбъркайте добре, докато се разтвори активния въглен. Не трябва да остават бучки.

Към сместа може да добавите гел от алое, най-добре е да си го изстържете от истинско листо алое, но ако нямате може да добавите малко натурална паста за зъби, за да се получи гелообразна смес.

Така получената паста може да съхранявате в бурканче на хладно и тъмно място.

ВАЖНО! Използвайте сместа вместо паста за зъби сутрин и вечер по 2-3 минути. За по-бърз ефект може да ползвате по 3 пъти на ден.

Активния въглен избелва зъбите, но разтворен не драска емайла. Запарката от лайка успокоява венците, а алое вера подхранва с хиалуронова киселина и също засилва избелващия ефект на въглена.

Воала, бяла и красива усмивка:-) 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара