Добре дошли в април! Името на месец април идва от латинската дума aperire, което означава „отварям“. Това е първият месец, който е изцяло през пролетта, сезонът, в който изобилието на майката природа отново се захваща за работа.

В еврейския календар, който взема пример от по-старите вавилонски и шумерски, лунният месец Нисан се пада предимно през април и носи името си от шумерското nisag, което означава „първи плодове“.

В Кабала ни се казва, че Нисан има същия корен като Нес, което означава чудо. Означава също знаме, жезъл или знаме, което носим начело на парада или експедицията, много подобно на това, което държавите носят, докато маршируват на церемонията по откриването на Олимпийските игри или начело на маршируващ легион. Нес, знамето, означаваща идентичност – Ето ни!

Именно качествата на Овен, който е месец Нисан, е знакът за идентичност, освобождение и война. Не е чудно, че през месец Нисан празнуваме еврейските приказки за чудесните събития от Изход, както и християнските истории за възкресения Христос.

Този април обещава да бъде наистина много интересен месец. В първия ден на април имаме и Новолуние в Овен, първия ден от месец Нисан. Страхотен знак е, че първият ден от лунния месец Нисан е синхронизиран с първия ден от слънчевия месец април. Е, звучи ми така, сякаш сме отворени (април) за чудеса (нисан). Месецът завършва с мощно частично слънчево затъмнение в Телец (30 април), което ще ускори събитията в живота ни, свързани с нашите таланти, финанси, самочувствие и ценности.

Нека разгледаме по-отблизо датите на този специален месец, които могат да ни помогнат да направим магия, да ни освободи от робството и да възкреси истинския ни потенциал.

1 април: Ден на шегата и новолуние в Овен

Честита нова библейска година! Това е интригуващ синхрон. Ако отворите Изход и прочетете първото изречение в глава 12 (броят на зодиакалните знаци и месеците в годината), ще откриете, че Бог инструктира Мойсей, че новосформираната нация трябва да започне годината на Новолунието в Овен.

Нямам представа как равините си позволиха да се противопоставят на Божията „пряка“ заповед за започване на годината в Овен и я преместиха към вавилонската цивилна Нова година, която по-късно стана Рош Хашана, празнувана на Новолуние в противоположния знак на Везни.

Тъй като Новолунието в Овен се пада на 1 април, това е най-добрият ден в годината да рестартирате новогодишната си резолюция или да започнете нова. Може би вече имате нужда от нова цел, ново желание за изпълнение. Влезте в действие и приемете призива за приключения. В допълнение, днес е денят на шегата, денят на глупака, който празнува Зеления човек, мъжкия съпруг на майката природа. Да, Бог има Богиня и Майката Природа си има Зелен човек. Надявам се, че ще донесе добри новини за най-популярния зелен човек в наши дни и говоря за г-н Зеленски, който не само носи зелена риза, но чието име означава зелено.

Първи април е ден, който приветства шегите, но тъй като живеем в десетилетие на кампании за дезинформация и теории на конспирацията Q Anon, предлагам ви да спазите традицията да слушате лъжи и първоаприлски шеги от  глупаците по RT („от Русия с любов“) или Fox and Friends, или може би шоуто на Тъкър Карлсън, за да чуете алтернативни лъжи.

Сабианският символ за Новолуние е „Ято диви гъски“. Хм, това е малко странно. Може би някой тръгва на лов за дива гъска? Или може би нещо ни кара да настръхнем? В индианската традиция гъските символизират изобилие, мъдрост, брак и лековерност. Звучи ми като типичен сюжет на Бриджъртън.

2 април: Слънцето в съвпад с Меркурий и Хирон

Днес се извършва много изцеление. Може би среща с шаман, терапевт и учител; един мъдър наставник може да ви даде мощно послание, което може да ви тласне към нов път. Вие приемате самоличността на учител, консултант или мъдър наставник. Страхотен ден за бизнес, посяване на семена в земята, нов проект за писане.

5 април – 2 май: Венера в Риби, нейният знак на екзалтация

Веднъж годишно за няколко седмици Венера, планетата на взаимоотношенията, финансите и изкуството, пътува през Риби, нейният знак на екзалтация. Това е най-доброто време от годината за намиране на партньор, повторно свързване с талант, повишаване на доходите или самочувствие.

Наистина, това е идеално отваряне за месеца на отварянията. Ако имате партньор, ще ви е по-лесно да се разбирате и може да се случи известно изцеление. Пикът на този прекрасен транзит се пада на първото слънчево затъмнение за годината 28 април – 1 май, когато Венера ще се свърже с Юпитер и Нептун.

11 април – 29 април: Меркурий в Телец

Този транзит на пратеника на боговете в знака на Майката природа е добър за отделяне на допълнително внимание на балансирането на вашите финанси, както и за получаване на представа за вашия бизнес, креативност и ценности. Време е да съобщите в какво вярвате и какво смятате за свещено.

Картата Таро „5 диска“ е свързана с Меркурий в Телец и се нарича „Притеснение“. Внимавайте да не се притеснявате за неща, върху които нямате контрол. Опитайте се да бъдете по-интелектуално гъвкави.

10 април – 14 април: Слънце в съвпад с Минерва

Богинята на справедливата война и справедливостта е във връзка със Слънцето, свети и помага на всички, които водят справедлива война по света. Минерва също е богинята на мъдростта и тя ще ви помогне да формулирате стратегия, за да спечелите битка или две в живота си.

15 април – 24 май: Марс в Риби

Марс представлява действие и страст, докато Рибите са морето, интуицията, въображението и движението. Страхотно за дейности във или около вода. Прекрасно време за започване на бойни изкуства или йога, стречинг.

Внимавайте със зависимостта и съзависимостта. Тантрическата сексуалност е навсякъде около вас. Честита Пасха и Тайната вечеря! Това Пълнолуние е врата към свободата, използвайте я, за да се освободите от всяко робство, което изпитвате в живота си.

15 април: Лилит влиза в Рак до 7 януари 2023 г

Майката на демоните сменя знаците. Това може да причини голяма драма в семейството през останалата част от годината. Ако имате някакви семейни скелети, карма от предците, прехвърляна между поколенията, всички те ще излязат на повърхността. Този аспект може да доведе до проява на много несигурност и детски травми, за да можете да ги излекувате. Фигурите на майките (шефове или приятели) могат да действат и да проектират много негативи и несигурност. Може да изпитате драматични промени в настроението.

15-16 април: Пълнолуние във Везни

Това е мощна луна, свързана с Пасха, която, разбира се, беше Тайната вечеря на Христос. Счита се за Пълнолуние на освобождението. Вие преживявате собственото си изселване от място на затвор и робство във вашата Обетована земя.

Може да почувствате тласък и дърпане между вашите нужди и тези на партньора.

17 и 18 април: Меркурий в съвпад с Уран

Честит Великден! Днес е вашето възкресение. Вашето висше Аз подхранва егото ви днес, когато излезете от пещерата си и видите светлината. Тъй като Меркурий и Уран се обединяват, блясъкът витае във въздуха. Вашето IQ току-що (временно) се е повишило с 10 точки. Смях, луди нови идеи и иновации са навсякъде около вас. Прогнозира се среща с уникален и оригинален човек или ситуация.

20 април: Слънцето преминава в Телец

Сбогом Овен и Марс, здравейте Телец и Венера. От война към удоволствие, от конфликт към мир.

21 април: Северен възел в квадрата на Сатурн

Този кармичен аспект може да бъде малко предизвикателство, тъй като може да се наложи да се справите с неприятностите, които са резултат от минали животи, свързани с приятелства, правителство, позиция във вашата компания или финанси.

22 април: Ден на Земята

Честит ден на Земята! Третият ден от Телец, знакът на фиксираната Земя, също е денят, който посвещаваме на планетата-майка. Засадете дърво, отидете на разходка, насладете й се, докато ние или тя трае…

24 април: Северен възел в съвпад на Меркурий

Меркурий язди дракона във въздуха и това означава добра енергия, идваща от минали животи, среща с хора с единомислещи хора или присъединяване към нова група.

27 април: Венера, Луна, Юпитер и Нептун в съвпад в Риби

Това е чудесно лакомство. Може да направи магия в отношенията и артистичните начинания. Вашите сънища са много силни и пророчески. Избягвайте срещите с пристрастяващи личности и се уверете, че си налагате границите с любовниците. Внимавайте с измамата в партньорствата.

29 април: Меркурий в Близнаци до 22 май и отново от 14 юни – 4 юли

Това е много по-добро място за пратеника на боговете и богините. Меркурий придвижва нещата по-бързо сега: съобщения, идеи, комуникация, иновации, умни идеи, връзки, договори, взаимоотношения с братя и сестри и роднини и вашият бизнес може да се възползва от този транзит. Тъй като той ще е ретрограден от 10 май до 3 юни, той ще се движи напред-назад между Телец и Близнаци.

29 април – 9 октомври: ретрограден Плутон

Това е всичко, не-ретро сезонът приключи. Първият, който се връща назад, е Плутон, Господарят на трансформацията, смъртта и силата. Бъдете малко по-предпазливи с инвестиции, извънбрачни връзки и тайни, които могат да бъдат разкрити. Влязохме и в ретро сянката на Меркурий,  така че може да има някои проблеми, които вече започват.

30 април: Новолуние в Телец – слънчево затъмнение

Това е екзалтирано новолуние и слънчево затъмнение. Луната в Телец означава успех, изразяване чрез изкуство и дизайн, връзка с майката природа и тласък на вашите доходи. В допълнение, това е частично слънчево затъмнение, което предполага, че нещата получават тласък напред в живота ви, за добро и лошо.

30 април: Съвпад на Венера и Юпитер

Това се нарича аспект на късмета! Отидете на лов за синхроничности. Голям потенциал за нова любов (тъй като е новолуние), срещи с хора, които може би сте познавали в минали животи. Всяка форма на обучение и/или създаване е предпочитана. Доброжелателни взаимоотношения и срещи с полезни хора. Страхотен начин да приключите един мощен месец с много нови начала! Пожелавам ви тържествено откриване и радост в месеца на Пасха, Великден и майката природа!

От сайта на Гал Сасон Cosmic Navigator

Facebook Twitter Google+

0 Коментара