Страстта на Lavazza в поска на устойчивостта и иновациите може да бъде открита в наскоро представената в България серия от алуминиеви капсули, съвместими с машини Nespresso.

капсули Lavazza, съвместими с кафеварки Nespresso

За да обогати избора от вкусове в първата си серия от алуминиеви въглеродно неутрални капсули, Lavazza представя още два бленда с компенсирани емисии на въглероден диоксид :

  • Qualità Rossa – смес с плътен вкус, балансиран аромат и нотки на мек шоколад и сушени плодове. Блендът Qualità Rossa обхваща италианския начин на живот за автентична глътка италианска радост.

капсули Lavazza, съвместими с кафеварки Nespresso

  • Crema e Gusto Classico – кремообразно кафе, подчертано с нотки на тъмен шоколад, дървесина и подправки. Идеално за започване на деня, Crema e Gusto гарантира перфектния баланс между уют и сила на волята.

капсули Lavazza, съвместими с кафеварки Nespresso

Серията, представена през 2022 г. в България, вече предлага 7 емблематични бленда – Qualità Oro, Crema e Gusto, ¡Tierra! For Planet, Espresso Maestro Lungo, Espresso Maestro Intenso, Espresso Maestro Classico, Espresso Maestro Ristretto и Espresso Maestro Dek – чиято уникалност е облечена в алуминий, за да предложи на потребителите неподражаемия аромат и качество на някои от най-предпочитаните блендове на компанията, така че удоволствието от любимото кафе да е с нулево въздействие на CO2.

Разработването на въглеродно неутрални алуминиеви капсули, съвместими с машини Nespresso, е в линия с дългосрочната програма на Lavazza Group “Roadmap to Zero” (Пътна карта към Нулата), която цели намаляване на емисиите по цялата верига – от отглеждането на кафето и всички междинни фази до края на жизнения цикъл. Съзнавайки, че не е възможно да се намалят напълно всички емисии, Lavazza решава да компенсира остатъчните въглеродни емисии, които не могат да бъдат намалени.

капсули Lavazza, съвместими с кафеварки Nespresso

Първата фаза стартира през 2020 г. с компенсацията на директните емисии от всички производствени обекти и офиси на Lavazza Group. „Roadmap to Zero е в съответствие с приемането от Lavazza на Целите за устойчиво развитие на ООН и по-конкретно – SDG 12 (отговорна консумация и производство) и SDG 13 (борба с изменението на климата). Крайната цел е да се постигне пълна въглеродна неутралност чрез намаляване и компенсиране на всички директни и косвени емисии, т.е. всички емисии, генерирани по време на целият процес за продукта – от отглеждането на кафето до опаковането, и от разпространението на крайния продукт до неговото използване и изхвърляне.

Новата гама от съвместими капсули на Lavazza е крачка към компенсиране на косвени емисии по цялата верига на доставките, както нагоре, така и надолу по операциите на цялостния процес на Lavazza – от зеленото кафе, до изхвърлянето, включително всички производствени фази, транспорт и употреба.

За да закупи въглеродни кредити, Lavazza избира конкретни проекти, които са проверени и сертифицирани съгласно международно признати методологии и стандарти като VERRA (Проверен въглероден стандарт – VCS и стандарт за климат, общност и биоразнообразие -CCB) и механизъм за чисто развитие (CDM). Освен намаляване на въглеродните емисии, проектите могат да предоставят и други екологични, социални и икономически ползи. Подкрепянето на тези проекти е начин за подобряване на жизнения стандарт на местните общности по устойчив начин чрез борба с изменението на климата и постигане на целите за устойчиво развитие на ООН.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара