Сигурно още бродят хора по тази земя, които не мислят създаването на съдържание за истинска работа. Аз не съм тук да защитавам едната или другата гледна точка, а още по-малко да оценявам качеството, но знам колко труд стои зад креативността. Или накратко казано – страхотните клипчета, на които се смеем, плачем, споделяме, носят ни красива емоция и ни карат да мечтаем, изискват не само талант, но и съсредоточаване, често работа на цял екип, проба-грешка, и доста скъсани в кошчето идеи, докато намериш вдъхновението.

И всичко това се случва в не малка част благодарение на техниката, с която разполагаме. Още повече когато проектите станат много и тя не трябва да ни пречи, а всячески да ни помага за постигането на бърз и съвършен резултат. Явно от MSI вярват, че създател на съдържание е истинска професия, защото от години предлагат модели специално за хората, които обработват графика, музика и видео.

Но не очаквайте тук да ви споделяме стари новини. Напротив, сега ви представяме един изцяло нов модел лаптоп, който успява да маркира всички точки от дългия списък с изисквания на професионалистите, за които вече стана дума. Дори спокойно може да се каже, че той е уникален с това, че успява да предложи лекото и тънки шаси на ултрабук в комбинация с мощта, която е необходима за творческа работа.

Без повече заобикалки, това е

MSI Prestige 14 AI Studio C1V.

Ако някога сте виждали модел от гамата Prestige на MSI, то със сигурност се оценили тънкия метален корпус, ниското тегло и удобните тъчпад и клавиатура. Тези модели по традиция предлагат последния писък на технологии и това с пълна сила важи за модела на фокус.

Като начало той е базиран на най-новото 14-то поколение процесори на Intel, което беше представено буквално преди няколко месеца. Това му дава редица предимства като висока честота на работа, много ядра, включително такива за работа с приложения за изкуствен интелект (но за това след малко) и още по-оптимизирано потребление на енергия. Последното означава

по-тиха работа и по-дълъг живот на батерията.

Компания на този процесор-звяр правят 32 GB DDR5 памет и супер бърз SSD с капацитет 1 TB, както и видеокарта NVIDIA GeForce RTX 4060 с 8 GB видеопамет. С толкова мощ спокойно ще засрамите и почти всички десктоп компютри. Разбира се, предвидено е и адекватно охлаждане, така че ушите и бедрата ви да не бъдат подложени съответно на акустичен и топлинен тормоз.

Но за да виждате цялата тази бързина във всички цветове и форми, които си представяте, ви е нужен и супер дисплей. А в MSI Prestige 14 AI Studio C1V той е наистина специален, защото е с диагонал 14“ резолюция, 2.8K (2880×1800 – съотношение 16:10 за повече площ по вертикала) и отлично цветопредаване. Без последното всеки създател на съдържание би стоял настрана от която и да е машина.

Това далеч не изчерпва списъка с екстри, в който гордо фигурират още супер бързият безжичен мрежов стандарт Wi-Fi 7 (чиято скорост надхвърля няколко пъти тази на кабелната връзка!), Bluetooth 5.4, множество бързи USB-C/Thunderbolt 4 портове и не на последно място батерия с внушителен капацитет – 90 Wh. Как MSI са успели да я вкарат в

корпус с дебелина под 19 мм и общо тегло 1.7 кг

е мистерия, за която просто се радваме, че се е случила.

И тъй като всички ние много често (да не кажа твърде често) участваме във видео разговори, лаптопът е снабден с Full HD камера със защитно капаче за конфиденциалност, която също може да ви разпознае за секунди и да ви спести въвеждането на парола при логване в Windows. За допълнителна защита е предвиден четец на пръстови отпечатъци и хардуерен модул за идентификация. Освен това микрофоните са специално оптимизирани и допълнени от умен софтуер, който отлично филтрира околния шум и откроява гласа ви като ясен акцент при комуникацията.

Основните нововъведения в този лаптоп остават добре скрити в максимално изчистения корпус с фино обработено покритие. Да, говорим за големия хит през тази, а вероятно и доста от следващите години –

изкуствения интелект.

Този лаптоп е снабден със специализиран модул за работа с такива приложения, които му позволяват да изпълняват подобни задачи няколко пъти по-бързо от преди. А това ще е все по-важно, защото вече можем да се сетим за десетки примери за удачно използване на технологията. И ние като потребители със сигурност ще се възползваме от нея във все по-голяма степен.

Конкретно при MSI Prestige 14 AI Studio C1V тя се грижи за това сама да напасва и оптимизира параметрите на работа в зависимост от приложението. Така системата разпознава дали играете, работите с приложенията на Adobe или гледате мултимедия, за да ви осигури възможно най-производително и комфортно представяне. Нещата стигат до там, че е наличен дори генератор на изображения, който само на база подаден от вас описателен текст може да създаде картина…

Както подобава на един актуален лаптоп, връзката към външен монитор става само с един USB-C кабел, по който лаптопът се зарежда. Така не е нужно да носите адаптера до офиса или до вкъщи, макар че MSI обещават време за автономна работа до 16 часа.

В резюме мога да кажа, че MSI Prestige 14 AI Studio C1V предлага твърде много изкушения и колкото и да е клиширано, спокойно може да бъде наречен универсално оръжие за работа и забавления. Дали ще го товарите с рендеринг на 4K или дори 8K видеа, обработка на снимки с много висока резолюция или ще разпускате с HDR стрийминг или най-новите супер реалистични игри си решавате вие. Той просто може всичко това и го прави по най-добрия начин, без дори да разберете. Благодарение на AI, разбира се.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара