Изкуственият интелект е навсякъде около нас. Той има приложение в работния процес – роботизираните автономни машини, чрез които работодателите съумяват да спестят време, енергия, служители и разходите, обвързани с тях. Това са само част от положителните качества. Гарантира се безупречно свършена работа в детайли и на време. Това е еднократна и смислена инвестиция, която предотвратява периодичното влагане на средства и енергия в потенциален работник за несигурно и неопределено време.

Няма спор, че Изкуственият интелект засяга и социалните ни контакти – чрез телефони, таблети, часовници и всякакъв подобен вид устройства, свързани с нашата комуникация. Всички те имат своите екстри и опции, както и неопределен брой приложения, на които може да се насладим именно чрез тези устройства и да задълбочим комуникацията – чрез различните вариации на чатове или Изкуствен интелект, представящ се за събеседник, който да задоволи нуждите ни от комуникация, та дори и съвет.

Изкуственият интелект за мен е изкуство.

Красиво, комбинативно, полезно. Тъй като съм голям фен на бързата скорост и автомобилите, с удоволствие бих обвързала темите, защото автомобилите са неизменна част в нашия живот. Немислима е липсата на автомобилите, но ограничеността, или като цяло отсъствието им в миналото, е довело до стимул за създаване им, което показва, че надали хората са били наясно от какво точно са изпитвали необходимост, но определено са имали потребност от „НЕЩО“, което да допринася и създава удобство във всеки един аспект. Точно както е и процесът със създаването на Изкуствения интелект и подобренията му. Автомобилната индустрия в съвременния свят е вече развита и движеща сила в световен мащаб. Но както отсъствието на нужен продукт пробужда стимул да бъде създадено, така вече готовият продукт

създава не по-малко „главоболия“

от гледна точка на това да бъде иновативно развито, вървейки „ръка за ръка“ с времето.

Автомобилната индурстрия в една държава е добър показател за нейното състояние. Всички производители трябва да поддържат ефективни фактори при създаването им, най-вече относно комфорта и безопасността. Но автомобилната индустрия е изправена пред сериозни проблеми, свързани основно с влиянието на автомобилите върху околната среда. По тази причина в цял свят се прилагат механизми и практики за повишаване качественото производство на автомобилите, особено в частта им – иновации. Целта е да се подобрят именно в борбата с вредните газове.

Друга важна цел в подобряването на дадения продукт е безопасността и намаляването на смъртните случаи по пътищата. Това става чрез по-добро функциониране на екстрите, и то до такава степен, че и Изкуственият интелект да може да преценява дадена ситуация и да взима контрол в „свои ръце“, за

да избегне дадени неприятни обстоятелства.

Голямата цел е подобряването на иновативността, премахване на вредните емисии, създаване на електромобили – нещо напълно ново, а неотдавна бе създаден и водородният двигател, който има доста положителни отзиви и е основна конкуренция на електромоблите. Тоyota и Mercedes не изпуснаха да се изявят с тази новост, но истината е, че това удобство не е достатъчно развито от гледна точка на това, че няма създадени достатъчно зарядни водородни станции. А по-основният проблем е, че производството на тези вид автомобили излиза доста над бюджета на производителите, което не би било проблем в случай, че имаше търсене.

Технологията се оказа твърде „млада“

и оказва отрицателно влияние при конкурентността. Засега…

Създаването на новите автомобили включва иновации от гледна точка на максимален комфорт и безопасност, като доста от тях вече се регулират чрез жестове или говоримо. Вече дори има китайски модел, който може да разпознава емоциите на собственика си и да ги изразява с помощта на пикселизирани фарове с Изкуствен интелект и външна система за гласово взаимодействие. Реално, колкото по-оборудван е автомобилът с екстри, толкова по-комуникативен е не само със самия собственик, но и с останалите автомобили, което отново доказва

високото ниво на безопасност.

Bluetooth и GPS например спомагат за по-лесния контрол над автомобила, включително и проверка чрез телефона на наличното гориво.

Автомобилите вече се развиват със светлинна скорост, което е чудесно. Това е и голямо постижение за човечеството като цяло. Но да не забравяме, че иновативността има своята негативна страна. Една от тях е – кражбата на автомобили. Борбата с тях е без спирка и огромна, вече се опитват да наложат и сензор за разпознаване на движения, чрез които проникването в системата на автомобила да става по-трудно. Но, разбира се, никога няма нищо сигурно и не всички имат тази категорична готовност със справянето на проблема, засягащ интелекта на автомобила.

И така. Видимо е, че е Изкуственият интелект може да бъде един страхотен стимул за младото поколение – за неговата креативност и продуктивност. А може би някога ще има и паралелки в училищата, които да са пряко обвързани с бъдещето на тези програми… Кой знае?!

В същото време Изкуственият интелект

носи и своите отрицателни черти,

които най-много се отразяват в комуникацията помежду ни. Иновативността напредва толкова бързо, че хората започват да не чувстват липса от събеседник, споделят емоции или преживявания с дадено устройство, което вероятно задоволява нечии нужди за момента, но е и притеснително. Да, трябва да сме горди, че имаме възможност да се докоснем или пресъздадем продукт, обвързан с Изкуствения интелект, но нека не забравяме, че преди всичко сме хора с чувства и емоции и че най-красивото изкуство е Естественият интелект на природата. Пазете я!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара