Цеца Величкович, чието рождено име е Светлана, наричана от почитателите си „Майка на нацията“ в Сърбия, е една от най-големите музикални звезди на Балканите за всички времена. В края на този месец талантливата изпълнителка отново ще зарадва феновете си в България за първи път с концерт в Бургас на 29 юли.

Въпреки че в средата на миналия месец Цеца навърши 50 години, тя изглежда по-добре от всякога. Редовно се грижи за себе си, посещава козметик и всяка сутрин има рутина, която никога не пропуска.

„Темпото на живот, което ние, певците, водим, се различава много от това на хората, които се занимават с други професии. През последните месеци ми се случва да се върна от концерт в пет сутринта и ми е нужен сън. Сутрин има правила, които спазвам от години, това е тази сутрешна рутина, когато се измивам, хидратирам кожата си,  след това се храня, пия сутрешно кафе и денят може да започне“ – разказва Цеца.

Стареенето също довежда до неизбежната менопауза. Освен физическите промени, много жени в този период се борят и с психически проблеми и депресия.

„Засега не мисля за менопаузата. А по отношение на психиката, не мисля, че разговорите с психотерапевт са страшни. Това са специалисти, които чрез разговор могат да ни дадат смелост да се чувстваме по-добре и да правим добри неща за нас самите. Животът ми е показал много, но по някакъв начин винаги съм успявала сама със себе си да намеря най-доброто възможно решение. Имала съм подкрепата на приятелите си и най-вече на моето семейство“.

„Ям когато ми се яде, каквото ми се яде, но количеството винаги е малко.  Мисля, че тайната на успеха ми е, че не прекалявам.  Освен това не ям неща, които не обичам, като шоколадови торти, защото са тежки, също избягвам хляб и тестени изделия“, разкрива Цеца.

Това, което винаги поръчва, когато е на ресторант, е добре изпечена пържола със зеленчуци на скара. Певицата споделя, че пости всеки пост според църковните правила и че първият път й е било най-трудно, но след това свикнала. „Нямам криза на глад, но имам нужда от малко храна. Постя по религиозни причини, а всичко останало е случайна полза“.

Теглото й не варира много с годините, килограм или два нагоре-надолу. Казва, че до скоро е била на диета, но сега се е отпуснала малко.

„До скоро бях на диета, но сега е период, през който заради темпото на живот не успявам да ям в точно време и мога да кажа, че съм се отпуснала малко. Харесва ми, но мисля, че скоро ще “прекъсна” и ще продължа да внимавам какво внасям в тялото си. Важно е да се грижите за себе си по правилния начин и тогава ще имате отлични резултати. Добре обгрижваната жена е щастлива жена.“

Уверихме се сами, че певицата наистина изглежда невероятно, когато я видяхме на живо през миналия декември на последното й участие у нас. Тогава тя ни изненада със страхотна визия. Къса сива рокля, обсипана цялата с камъни и висок черен ток. С каква лятна визия ще ни изненада този път ще разберем съвсем скоро в Бургас.

Концертът на 29 юли, събота, е на Моска гара Бургас.

Българската публика със сигурност ще чуе едни от вечните хитове на Цеца  – „Trepni”, „Beograd”, „Kukavica”, „Zabraneni grad”, „Lepi grome moj”, „Pile” и много други.

Цеца Ражнатович, или известна и като Цеца Величкович, отбелязва 35 години на сцена и държи рекордите за трите най-големи концерта на Балканите – през 2002 в Белград на „Мала Маракана“, с публика над 100 000 души, през 2006 на „Ушче“ – концерт, който събира около 150 000 зрители и пак на „Ушче“ през 2013, когато сръбската звезда пее пред 170 000 фена. В края на април тази година, примата на балканската музика е удостоена с приз за цялостно творчество на фестивала „Sabor narodne muzike 2023“ и стана най-младата певица, която получава тази престижна награда в Сърбия.

Цеца започва кариерата си на 15-годишна възраст, с хитовете „Цветак зановетак“, „Лепотан“ и „Ципелице“, които ѝ носят популярност сред младежката публика. В началото на 90-те години прави песни за по-възрастната аудитория, така се раждат хитовете „Кукавица“, „Заборави“, „Шта је то у твојим венама“, „Фатална љубав“, „Београд“, „Иди док си млад“, „Кад би био рањен“, „Мртво море“ и други, популярни на Балканите. През 1998 г. издава албума „Маскарада“, с който се превръща в най-популярната Балканска звезда.

Светлана Величкович е родена на 14 юни 1973 г. в Житораджа. На 19 февруари 1995 г. се омъжва за Желко Ражнатович-Аркан. От брака ѝ с него се раждат синът им Велко (през 1996 г.) и дъщеря им Анастасия (през 1998 г.).

Била е президент на ФК „Обилич“, чийто собственик тогава е Желко Ражнатович. Той е убит в атентат на 15 януари 2000 г., след което Цеца се оттегля от обществения живот за известно време.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара