Всеки ден започваш със своите избори. Животът ни е подобен на стълбица, която изкачваме стъпало по стъпало. Изборите ни се нижат в броеницата на живота. Но някои стъпала са по-високи и не можем да ги изкачим с лекотата, която имаме за другите.

Има много моменти в живота на всеки човек, когато той трябва да направи избор. Започваме да избираме още в детството си, когато дори не можем да си представим какви последствия ни очакват. Ето защо този или онзи избор на всяко дете и юноша подлежи на анализ или надзор от родителите.

Животът е доста плавен процес, при който всеки избор определя темпото и по-нататъшното развитие на човека. Бъдещата му съдба зависи от всяко малко нещо, което му се изпречи по пътя, изборът е инструмент, с който той кове съдбата си. Основното нещо е да  изберете

път, който радва душата и стопля сърцето.

Нашият избор, нашата отговорност определят какъв ще бъде животът и взаимоотношенията ни с хората. Човек може да избере да бъде честен и отговорен към себе си, или ядосан и мързелив. Изграждаме отношенията си с другите открито и с разбиране, или безмилостно използваме хората за собствена изгода. Можем да помогнем на някой, който е в беда, или да отминем с безразличие.

Всеки човек трябва да определи какво иска да постигне в живота или в моментното си развитие.

Изборът на професия е едно от най-важните решения.

Също така – изборът на цел в живота.

Историята на човечеството познава много примери за изключителни личности, избрали пътя на честността и борбата за истина във всички сфери – в политиката, науката, изкуството. Те са следвали своя избор, но е трябвало да  жертват много от себе си. А жертвите в живота ни са и нашето време, емоциите. Този тип хора са онези, които си поставят цел и вървят към нея, без да се пестят.

Всеки от тях е човек с главна буква, защото са поели отговорност за живота и действията си. И тук трябва да се отбележи, че преди да направите избор за постигане на конкретна цел, е необходимо да оцените рационално възможностите си, така че времето, прекарано в тази или онази работа, да не бъде пропиляно и

усилията да дадат очаквани резултати.

Изборът на другар в семейния живот и изборът на приятели също са от голямо значение.

Важно е да поемаме отговорността и последствията от това да изберем партньор, който е най-добрият за нас, а и ние за него. И в това никой не бива да се намесва и влияе.

Ето пример за някои мъниста, които можете да наредите в броеницата си:

В днешно време, независимо, че има ограничения заради COVID-19, можете да стартирате всякакъв бизнес през интернет, само е необходимо да знаете чужд език. Ако не знаете, помислете дали да не сложите научаването му в броеницата си от житейски избори. Можете да имате уникална идея, която да комуникирате със целия свят и да се събудите милионери.

  • Информацията

е онази ценност/избор в живота ни, която ни помага да сме напредничави, да бъдем с едни гърди пред другите.

  • Самоосъзнаването

е понякога много дълъг и труден въпрос. Често е нужна работа със специалист, за да достигнем до него. Какво казва научната литература: „Самосъзнанието е съзнаване на собствената личност, на качествата и ролята ви по отношение на обективния свят. Като човешко качество то е присъщо на развития разум.“

  • Целенасочеността

е умението, независимо от мнението на другите и обстоятелствата, да не се отказвате от целта си.

  • Постоянството

е много важно! Дори да се „спречкате“ с трудностите, вие да следвате изборите си.

  • Не може и без позитивизъм.

Трудностите в живота ни водят до отчаяние, черни мисли и депресии. Научете се да не бъдете в ролята на жертва (любознателните да прочетат Екхарт Толе). В мига, в който имате отрицателна мисъл, обърнете я в положителна.

Развийте в себе си умението с вашия избори да

станете ангел за другите.

Не забравяйте максимата, че книгата е добра само за този, който я чете! С други думи, стойността на книгата се разбира от читателя й. Вие учите, завършвате едно, второ, трето учебно заведение и придобивате опит. Той става част от  житейската ви броеница. Рано или късно, тези усилия ще ви се отблагодарят. Те са част от “оръжията”, с които разполагате. Ето например аз съм изучавала различни професии – учител по химия и физика, когнитивна психология, администрация (МВА) и сега лайф и екзекутивен коуч към Нобъл Манхатън, завърших и курс за бизнес анализатор. И това ми е струвало много средства – пари и време.

Винаги съм подкрепяла работата си в различните браншове с теоретични и академични знания. Това бяха много и много усилия и естествено те ми се отплатиха и отплащат в живота. Но, точно този опит е нужно да поставим в

броеницата си от избори.

Откривам се пред вас, за да стане ясно, че това не е просто философска трактовка, а да видите сами как работи животът. Единствената инвестиция във вас самите е вашето знание, обучение.

Например в Канада пристигат специалисти, завършили за  инженери, но работят като програмисти, и естествено е да се запитате защо тогава им е била нужна тази диплома. Защото  процеса на обучение са се научили на търпение и да трупат знание. И тези умения са зад гърба им и им позволяват да вземат учебника и да се научат сами да програмират.

Не е необходимо да ставате програмисти. Вие носите вашите знания със себе си и те ви помагат да станете успешни. Това ще ви позволи да сте свързани с всяка една точка на света, без да е необходимо да емигрирате, да живеете сред хубавата и чиста природа на България, да сте в компанията на близки и приятели да получавате финанси колкото един канадец, работещ за американска компания.

Практицизъм е едно зрънце от житейската броеница,

което никак не е на последно място. Да, вие сте учили, но трябва да приложите всичко на практика. Тук идва и следващото стъкълце в наниза ни. Може ли да приложите това, което сте учили в живота си?

Работих в Мтел като административен началник и някой запушваше в техническа дирекция с хартия. Тогава се сетих за един от примерите, който изучавахме в МВА – недоволен, че не получава похвали и грамоти, един инженер, макар и с по-висока заплата от останалите, саботира работата като отвива притеглящия механизъм на една от машините в цеха. Сетих се, че не само заплатата и отношението е важно за подчинените.

Енергията също е важна.

Нямате ли я, няма как да се справите с предизвикателствата. Няма да имате сили да постигнете това, което искате да добавите в броеницата си.

  • Учете се от опита на другите.

Тук ще използвам една фраза и ще оставя тази част с отворен край. „Занаят се краде, а не се учи!“…

  • Подарявайте

не само това, което искате, но и си правете подарък за своите постижения.

Помните ли като деца как закачаха под снимката ви в училище златни звезди и как те грееха в съзнанието ви? Имахте онова вълшебно усещане, че сте посипани от златен прашец.

Подарете си правото да се обичате, да ви обичат, да имате влюбен до вас човек, да имате правилното партньорство, работа.

Животът е всеки ден!

Живейте тук и сега

Събудете се и си кажете, че животът е всеки ден. Слънцето грее и за мен. Аз съм любимо дете на вселената и като такова съм тук на тази земя, за да бъда щастлив.

Едно, второ, трето, четвърто, пето… Кехлибар в броеницата. И виждаш разкошна връзка, семейство, дом, благополучие.

Носете своята броеница от знания и опит към своя мечтан дворец, в който ще бъдете крал или кралица. А пред всеки крал и кралица няма никакви ограничения.

Вярвайте, че имате право да получите всичко заслужено.

А тези, които гледат колко бръчици имат около очите и обясняват, че отказват да приемат всички предлагани възможности, живеят в миналото.

Е, момичета и момчета, не се концентрирайте назад във миналото си, вие сте красиви във всяка възраст и ако имате натрупан опит, използвате го. Промените не са заплаха за вас. Погледнете се в огледалото и се усмихнете на себе си! Заобичайте се!

Няма лоши избори, всеки избор ви е направил такива каквито сте. И точно с това сте уникални и неповторими. Заобичайте се отново, върнете своята енергия и не забравяйте какво сте научили от своите мъниста от житейски избори. Така ще си върнете енергията и

ще станете император на живота си.

Като завършек искам да ви кажа, че природата ви е давала подаръци и ще продължи да ви дава. Това е безусловната любов. Тя винаги подарява. Важното е да не сте в негативната паралелна реалност. Стоп, стоп, за тези, които се мусят на това мое изречение!

Има паралелна реалност, дори физиците са го доказали. Излезте от вашата негативна и си вземете подаръците, които ви дава природата, вселената, висшите сили, Господ – както искате наречете дарителя. Влезте в позитивната реалност, където ще видите възможностите и ще получите подаръците си. В нея има възможности и няма препятствия.

Тя винаги е била редом с вас.

С тази броеница ще имате благополучието и изобилието, което никой няма да ви отнеме.

Понякога един човек вижда препятствие, а друг възможности. Този, които вижда възможности благодари на вселената за това, а другият просто се бои, че нищо няма да излезе. Ако са ви внушили второто, то знайте, че светът ви обича и вие имате привилегията да нанижете така броеницата си, че да се благословени и благополучни.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара