Преди много десетилетия младият Карл Сейгън седял на килима вкъщи и си мечтаел. Представял си нещо твърде необичайно за момче на неговата възраст – една картина, изпълнена с момчешки мечти за космическа ера и междузвездни пътешествия.

Световноизвестният визионер Сейгън изживява тези мечти и ги споделя със света в предаването „Космос: Лично пътуване“, запалвайки искрата на най-обичаната научна поредица в телевизионната история. Сега, 40 години след първото му представяне пред световната аудитория, това епично пътешествие достига нови приключенски висини с дългоочаквания си трети сезон „Космос: Възможни светове“. Той ще се излъчва премиерно от 29 март в 22 часа по National Geographic.

Филмът е създаден под вещото ръководство на сътрудничката на Сейгън Ан Друян и смело поема щафетата, превръщайки този сезон в най-амбициозния до момента. В безкрайното търсене на познание, най-новият сезон на „Космос“ отново се осланя на своя знаков, основаващ се на факти сюжет, като с лекота запознава зрителя със сложни научни понятия. Предизвикващите размишления приключения ознаменуват възможностите пред човечеството в нашата Вселена.

Сезонът включва

пътуване във времето до отминали епохи

и представя непризнати научни герои, жертвали всичко в търсене на научни прозрения. Той пренася зрителя на едно скрито място, където е възможно да се е зародил животът на Земята, в някои от изгубените светове на нашите предци и във възможните светове на нашите далечни потомци.

Друян е отличена с награди „Еми“ и „Пийбоди“ като сценарист и продуцент на втори сезон, „Космос: Пътешествие в пространството“, реализиран съвместно с Бранън Брага. Друян и Брага отново обединяват усилия за създаването на „Космос: Възможни светове“, като споделят задълженията на сценаристи и режисьори. Към тях се присъединяват и партньорите им изпълнителни продуценти от втори сезон, Сет Макфарлън, Джейсън Кларк, копродуцентът Кара Валоу  и продуцентът Джоу Микучи .

Световноизвестният астрофизик Нийл Деграс Тайсън от Американския природонаучен музей, водещ на четирикратно номинираната за наградата „Еми“ поредица „Да поговорим за звездите“ и автор на бестселърите „Да паднеш в черна дупка“  и „Писма от един астрофизик“, се завръща в ролята на водещ и изпълнителен научен редактор.

„Космос“ е много повече от едно драматично кинематографично пътешествие. Надяваме се да пробуди възможно най-широка световна аудитория за

съкровените търсения,

които съставляват сърцевината на науката. Ще се срещнете с нови герои, които са били готови да жертват живота си, пред това да изрекат лъжа или да застрашат бъдещето“, разказва Друян. И допълва: „Това е една визия за бъдещето, която все още бихме могли да постигнем, ако притежаваме мъдростта и волята да действаме според онова, което ни казват учените.“

Това е и най-амбициозният сезон от популярната поредица, с 13 епизода, заснети на 19 локации в 11 страни, и включващ над хиляда талантливи личности от всякакви сфери, включително и дублиращи актьори, за да пренесе зрителите до далечни звезди и непознати предели.

„Космос: Възможни светове“

ще се излъчва всяка неделя в рамките на 13 седмици, от 29 март в 22 часа. Предаването ще се излъчва в САЩ и в 172 страни, на 43 езика по цял свят. Предишният сезон е гледан от над 135 милиона души по целия свят.

Заедно с премиерата на новия сезон, National Geographic Books издава съпровождащата книга на Ан Друян „Космос: Възможни светове“ (в продажба от 7 март, изд. Егмонт). Тя е дългоочаквано продължение на световния бестселър на Сейгън „Космос“.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара