„Танц на вселени“ е дебютният роман на едно от най-новите имена в българската литература – Антония Нотева. С необходимата доза чувство за хумор авторката разказва сладка и секси нетипична история за любовта, влюбването и за онова, което сме готови да пожертваме по пътя към щастието.

Антония Нотева живее поне два живота. За официалния (онзи на дългогодишен държавен служител) тя отдавна се оправдава, че не само се е случил случайно, но и още по-случайно продължава да се случва. За „подмолния“ ѝ живот на творец, както самата тя го определя, годините оставят все по-видими следи.

Като дете Антония вярва, че ще стане художник,

на 20 иска да бъде психолог, а на 25 – фотограф.

На 30 прописва стихове, отличени с 2 награди – от Националния литературен конкурс „Витошко лале“ и от Националния конкурс за поезия „Пролет моя“.

Скоро след това Антония публикува първата си стихосбирка „Дресьор на хаоса“, започва да пише за популярни женски сайтове и създава първия си разказ, който бавно се превръща в роман. Така се ражда „Танц на вселени“ – романтична и вълнуваща книга, изпълнена с красота, познание, смях, вълнение, развитие, свързване.

Главната героиня в него – Алис – има перфектната работа, нова кола и красив котарак със странни навици. Какво повече би могла да иска от живота една млада, амбициозна и независима жена? Тя е безнадеждна романтичка, но не вярва в съществуването на Господин Перфектен. Затова пък си представя какъв щеше да е животът ѝ в една паралелна вселена,

където всичко е съвършено.

Когато среща Максим, в негово лице открива духовит мъж, с когото си разменят пиперливи закачки. Това е и причината да станат толкова добри приятели. Лесното общуване и непрестанните шеги между двамата ги сближават, но съществува ли

истинско приятелство между двата пола,

или винаги има и сексуално привличане? В другата вселена той би бил нейният перфектен партньор, но в реалността нещата не са толкова прости, защото Максим има прекрасна годеница, а животът не е романтична комедия с щастлив край. Особено когато тази годеница е най-добрата приятелка на Алис. Оказва се, че съдбата понякога има извратено чувство за хумор.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара