Блогът на Ивелина Янева Добра храна от Иви е номиниран в конкурса Годишни награди за кулинарни блогове ‘2018 на кулинарния портал Блоговодител в категориите:

Петите годишни награди се осъществяват с помощта на МЕТРО.

Представяме ви менюто за звездна вечеря на Ивелина Янева.

Обичам да готвя за семейството, за близките, за приятелите. Това е моят начин да изразя загрижеността и любовта си към тях. Винаги приготвям храната с много внимание и желание и всеки път се надявам, че с крайния резултат успявам да доставя удоволствие и радост на тези, които я консумират.

Като всеки човек, обичащ храната и аз си имам своите предпочитания. Определено моите фаворити са българската, италианската и отскоро азиатската кухня. Българската кухня носи в себе си много традиции и неповторими вкусове и смятам, че трябва не само да я пазим, но и да я готвим и показваме повече, за да стига до повече хора. Азиатската кухня я обикнах наскоро, преди сякаш се страхувах от нейните вкусове, но щом започнах да я опитвам, се оказа, че е страхотна. А италианската кухня просто си ми е слабост. Всеки път ме пленява с простотата си и в същото време с наситения си и богат вкус.

У дома всеки обича да похапва нещо италианско, затова, ако сега трябва да избирам каква вечеря да сготвя за любимите си хора, ще е с италиански ястия.

Първо бих приготвила най-любимата ми салата:

Панцанела с аншоа, каперси и пармезан

Обожавам тази салата – богата на цветове и вкусове, радост за окото и за вкусовите рецептори. Идваща от прекрасната Тоскана, тя се приготвя с обикновени продукти, но крайният резултат е наистина удивителен. Трябват ви само разноцветни домати, хляб и малко подправки и ще получите най-вкусната салата, която ще ви пренесе в Италия и ще ви накара да се влюбите в нея.

Рецептата може да видите тук.

За основно ще има паста.
Но не каква да е паста, а най-любимата паста в нашето семейство:

Талиателе Карбонара

Всеки път щом реша да готвя паста за вечеря, но нямам време или желание да експериментирам с нещо ново, Талиателе „Карбонара“ винаги е моят избор. Дъщеря ми ги обожава, което е показателно колко са вкусни. Тук отново имаме прости продукти, които съчетани, създават неповторим вкус и наслада.

Рецептата може да видите тук.

За десерт бих се позамислила какво да приготвя, защото има няколко италиански неща, които вкъщи изключително предпочитаме, но в крайна сметка бих се спряла на:

Джелато с шоколад и лешници

Та кой не обича сладолед? И шоколад? С тази комбинация никога не можете да сбъркате.

Джелатото с шоколад и лешници открих по-миналото лято и веднага се превърна в най-невероятния сладолед, който съм пробвала. То и не е точно сладолед, защото се получава много по-нежна и кремообразна текстура, а и е по-диетично от сладоледа.

Рецептата може да видите тук.

Привърженик съм на всичко домашно приготвено и се опитвам да накарам повече хора да разберат, че нещата от магазина (особено сладките изкушения) са вредни за здравето и че не отнема много време и усилия да си приготвиш това, което ти се похапва, вкъщи. Така ще си сигурен какво консумираш и ще дадеш пример на децата си. Така че, хора, приготвяйте си джелато у дома и си го хапвайте с наслада и удоволствие. Всъщност гответе колкото се може повече неща за Вас и Вашето семейство и приятели, защото наистина няма по-хубаво от домашно приготвената храна!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара