Ученици от столичната гимназия по облекло „Княгиня Мария Луиза” шият официални дрехи за бала на свои връстници от социални домове.  Те са кръстили инициативата си „Мечтаната дреха“.  В рамките на благотворителната инициатива, която се провежда за трета поредна година, те ще ушият дрехи за бала на деца от различни домове в и близо до София.

Идеята е не просто да помогнат на абитуриентите да изглеждат добре на празника, но да осъществят една тяхна мечта.

„Вече сме намерили децата, намерили сме спонсори за мъжките дрехи и в момента шием женските, каза Ралица Георгиева“,  медиен представител на каузата. Тя припомни, че миналата година каузата е била доста успешна. „Получихме много подкрепа от различни хора, компании и институции. Желанието ни е и тази година да постигнем същия успех“, каза Георгиева.

Инициативата се ражда в началото на учебната 2016/17 година от група ученици от 11 клас (някои от тях продължават да помагат на каузата дори и след завършването си) от Професионална гимназия по облекло „Княгиня Мария Луиза“.  Тази година в каузата са се включили 15 участници от 8-ми до 12-ти клас и 2-ма вече завършили.

Гимназистите са помислили не само за бала, но и за дните след него. Ще организират благотворително ревю, а събраните средства ще отидат за квалификационни курсове за абитуриентите, тъй като много от тях избират да се установят и да започнат работа след като напускат домовете.

Още подробности, както и информация за дарения – тук.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара