Преди да се закрие официално ски сезонът 2018-2019, оспорван слалом в Боровец определи победителите от юбилейното 55-то Държавно първенство по ски за журналисти. В два манша по писта „Ястребец-3” в Рила планина се спуснаха 25 представители от общо 20 български медии, класирани в по три възрастови категории. Състезателното трасе бе наредено от легендарния български състезател, бивш национален треньор на скиорите алпийци и настоящ изпълнителен директор на „Бороспорт” Георги Кочов.

„Бороспорт” и Българският ски-клуб на журналистите имат заслуга за прецизната организация на юбилейния шампионат. Наградният фонд бе осигурен от SLS-Rossignol, с подкрепата на Евроинс и Solytron.

Сребърен медал при жените 55+ завоюва сътрудничката на „Жената днес” Милена Димитрова.

Състезанието увенча изключително успешния и безавариен сезон в Боровец, подчерта Василия Константинова, изпълнителен директор на „Бороспорт”. Наред с обновяването и модерната техническа поддръжка на пистите и лифтовете, най-старият български зимен курорт продължава с програмите за екстремни планински спортове, за домакинство на други шампионати и за целогодишен туризъм

Facebook Twitter Google+

0 Коментара