Чесънът е един от най-добрите пазачи от вируси, популярен в цял свят. Той трябва да присъства поне веднъж дневно в менюто ви. Добавяйте го в супи, сосове, салати.

garlic-618400_640

1-2 скилидки на ден са достатъчни да държат вирусите далеч от вас. Специфичният аромат не бива да ви притеснява. Може лесно да потушите миризмата, като изпиете чаша мляко или подъвчете пресен магданоз. Друг начин да поемете профилактичната доза чесън, без да ви усетят околните, е да разрежете скилидките по дължина и да ги глътнете с малко вода като таблетки, без да ги дъвчете.

Настържете 1-2 скилидки на ситно ренде и смесете полученото с малка кофичка сметана. Използвайте тази смес за приготвяне на сандвичи. Тя е отлично средство срещу респираторни инфекции и спазми на бронхите.

Стрийте няколко скилидки в хаванче и ги размесете с 1 чаена чаша мед. Вземайте по 1 супена лъжица от сместа в продължение на седмица. Добре е да приготвите тази рецепта и да започнете да я изпълнявате в началото на грипната епидемия.

Направете си противогрипен амулет – скилидка-две в торбичка от марля.  Хубаво е да го носите непрекъснато на врата си, но ако ви се струва абсурдно, поне го закачайте вечер над леглото, близо до възглавницата си.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара