Популярната американска група „Пинк Мартини“,  която е свирила с над 50 големи оркестъра по света, ще излезе на сцената  на зала 1 на НДК  на 21 октомври с български симфоничен оркестър. Към „великолепната дванайсеторка“ се присъединияат 8 цигулки, 4 виоли и 4 виолончела.

Pink-Martini-2-_PhotoCredit_Autumn-de-Wilde-1000x1014

Към този щрайх ще се прибави и феноменалният тромпет  на един от най-известните и любими български музиканти – Мишо Йосифов.  Групата е известна с факта,  че обича да поднася изненади на своята публика.  За концерта е София те са избрали Мишо Йосифов, който ще изпълни заедно с тях всички любими песни на Пинк Мартини.

China_Thomas_take5_Print-1000x660-2

Основателят на формацията –  пианистът Томас Лодърдейл,  пристига за втория концерт на групата в България с оригиналната солистка – Чайна Форбс,  с която през 1994 г. започват музикалната си авантюра, превърнала се в световен успех. Томас, пред когото тогава стои голяма политическа кариера,  се отдава на първата си любов – пианото и създава най-аплодираната в света американска група за интелигентна, изискана и вдъхновяваща музика.

G13501_ThomasChinaBand_IMG_3353_RGB_High-933x1400Както казва самият Лодърдейл, с този бекграунд  идваме в София, за да направим едно голямо парти на сцената и ще се радваме да видим как вашите хора пеят и танцуват по време на целия концерт. „Пинк Мартини“ ще  поднесе на зрителите си голяма порция позитивни емоции, артистичност на изпълненията, бляскава  изисканост, космополитност и жизнерадостна  наслада.

Музиката на „Пинк Мартини“ е използвана  в много филми и сериали, сред които “Семейство Сопрано”, “Западното крило”, “Г-н и г-жа Смит” и др. Имат седем издадени албума и милиони продадени копия – “Sympathique” (1997), “Hang On Little Tomato” (2004), “Hey Eugene!” (2007), “Splendor In The Grass” (2009) и “Joy To The World” (2010),  „Gat Happy”, (2013), “Dream a Little Dream” (2014).

Концертът се организира от продуценска компания „БГ Саунд Стейдж“ , а билетите са в продажба в Билетния център на НДК и в Eventim.bg. 

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара