Ветеранът на поп музиката сър Том Джоунс смята, че съвременната музика е „боклук“. Изпълнителят на хита „Delilah“ не е впечатлен от „настоящата реколта“ от музикални таланти и е на мнение, че не би имал проблем да стане звезда, ако тепърва трябва да гради кариера, тъй като сред съвременните певци няма аналог на класически артисти като Елвис Пресли.

tom

На въпрос в интервю за в. „Гардиън“ дали би имал същия успех, ако започне да пее сега, 75-годишният Том Джоунс отговаря: „Несъмнено. При наличието на всичкия този боклук, нямаше да имам проблем. Навремето трябваше да се конкурирам със звезди като Елвис Пресли и Джанис Джоплин. Тогава беше трудно да бъдеш успешен изпълнител.“

Джоунс все пак е почитател на някои съвременни певци и не пести похвалите си за отхвърлената от шоуто „Американски идол“ Тори Кели, която впоследствие изгради успешна кариера.

„Харесвам Бруно Марс и Тори Кели – най-добрата изпълнителка сред новото поколение певици. Тя наистина е страхотна!“, смята Том Джоунс. „Тори Кели свири отлично на китара, изглежда шик, пее като ангел и пише песни“, допълва Джоунс. На въпрос дали днес би записал тематична песен към филм от поредицата за Джеймс Бонд след успеха на парчето към филма „Операция „Мълния“ (1965), Том Джоунс отговаря: „Да, ако разполагам с подходяща песен. Мисля, че новите тематични песни към филми от поредицата са различни от някогашните. Когато аз записах тематичното парче към „Операция „Мълния“, то пасваше на образа, пресъздаден от Шон Конъри. Тогава това беше мачо парче за мачото Джеймс Бонд. Харесвам Сам Смит, но още но още не съм слушал тематичната песен, която той записа за най-новия филм от поредицата“.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара