По случай петия си рожден ден неповторимите дами от Sentimental Swingers ще превърнат Зала 1 на НДК в сцена от романите на Фицджералд и на най-вдъхновяващите музикални моменти от 30-те, 40-те и 50-те години на миналия век. На 18 ноември от 19:00 ч.  Андрония Попова-Рони, Десислава Андонова-Деси и Вера Шандел ще внесат присъщите си ретро шик и джаз звучене в голям концерт-спектакъл, който ще обедини феновете на суинга.

Снимки –Яна Лозева за www.interview.to
Снимки –Яна Лозева за www.interview.to

След успешното представяне на албума Cradle of Love през пролетта, харизматичното трио подготвя шоу с впечатляващи изпълнения, танци на високи токчета и бляскави тоалети.

Sentimental Swingers_2

За първи път в историята на триото дамите ще пеят заедно с най-големия джаз бенд у нас – Биг Бенд БРАС АСОЦИAЦИЯ, с диригент Ангeл Заберски. „Пиесите ще имат по-богато и пълнокръвно звучене, благодарение на момчетата. Ще изпълним песните в оригиналните аранжименти, което ще даде възможност на многото музиканти на сцената да се развихрят истински!“, коментират Sentimental Swingers, които ще се забавляват заедно с 19-те джазмени от Биг бенд-а.

Sentimental Swingers_1

Изпълнителите ще демонстрират своята формула за добро настроение, с която ще накарат всеки присъстващ да се понесе под звуците на неповторимия джаз ритъм. По време на вечерта ще бъде излъчена единствената прожекция на филма –  Life Is Аn Eternal Swing (“Животът е един безкраен  танц”). Лентата на белгийския режисьор Андре Шандел разказва за родната действителност, не само музикална, и представя вълнуващи моменти от сценичния живот на Рони, Деси, Вера и Михаил Йосифов Секстет, наред с малките случки от ежедневието, които разкриват нови лица и неразказани истории. Представянето на характери, съпоставката на гледни точки и вдъхновение загатват частица от онзи елемент, който превръща групата в уникален музикален проект с разпознаваем почерк във всеки детайл.

Билети могат да се купят от билетния център на НДК, както и от ticketportal.bg 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара