Кратък наръчник за дълъг живот” на д-р Дейвид Ейгъс е книга с прости правила, които всеки трябва да следва, за да се радва на добро здраве и дълъг живот .

Cover_ShortGuideТворбата (издателство „Интенс“ ) е изключително практична и съдържа различни съвети за това как чрез изграждане на полезни навици – от носенето на удобни обувки и ежегодни профилактични прегледи, до поддържане на актуална здравна база данни, която носим със себе си на флаш памет, да избегнем дори заболявания като рак и да живеем по-добре.

Книгата развенчава и някои митове като

полезността на приемането на изкуствени хранителни добавки

и ежедневната консумация на фрешове.

В световния бестселър “Краят на болестите” доктор Дейвид Ейгъс споделя наученото от практиката си на специалист по ракови заболявания, разкривайки новаторските методи, които прилага, за да продължи живота не само на раковоболните си пациенти, но на всички, които

искат да се радват на жизнен, активен и дълъг живот.

В новата си книга той превръща проучванията си в практически и компактен наръчник. Докторът вярва, че оптималното здраве започва от рутинните ни всекидневни дейности.

Книгата е разделена на три части: Какво да правим, Какво да избягваме, По лекарско предписание, които предоставят ясни отговори на редица популярни и не толкова популярни въпроси:

Кой трябва да взема ежедневно аспирин?

Безопасни ли са противогрипните ваксини? Какво попада в категорията “здравословни храни”? Защо е важно да предпазваме усещанията си? Опасни ли са скенерите на летищата?

Facebook Twitter Google+

0 Коментара