„Баба Мравка и лечебните билки“ e детска книжка, дело на младата авторка Галена Върбева, на целия екип от „Магията на българската роза“ и на главния инициатор на проекта Цветомир Цонев.

Илюстрациите в книжката не са обикновени стандартни картинки, а са плод на истински малки художници – талантливите деца на България, които участваха в националния художествен конкурс за рисунка „Билките оживяват чрез децата 2024 г.“.

В центъра на този пъстър свят са горските билки, които са много различни, но в същото време намират разбирателството помежду си и се научават да прощават. Готови са да помагат и заедно да творят щастие. На помощ в това начинание идва и най- трудолюбивата баба в гората –  Баба Мравка.

Приказката е в стихотворна форма, което я прави идеална за бъдещите първокласници за начално ограмотяване и развиване на четивната техника. Тя ще им помогне и чрез различните образователни задачки, свързани тематично с гората и билките.

Освен забавна и поучителна приказка в рими и красиви илюстрации, в книжката може да се намерят още: сведения за горските билки с картинки на истински билки в биологичния им вид, красиви детски рисунки и оцветявки; различни въпроси с образователна, възпитателна и познавателна цел.

Приказката „Баба Мравка и лечебните билки“ предстои да излезе от печат през месец май.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара