Най-голямата звезда на класическата музика, китайският пианист Ланг Ланг, се впуска в смайващо приключение между музика и танц с помощта на един от най-утвърдените и популярни хореографи в света – австралиеца Стантън Уелч.

ebgjgeigРезултатът е „THE CHOPIN DANCE PROJECT“, концертен рецитал на някои от най-обичаните произведения от Шопен, визуализирани от красотата и елегантността на балетния танц.

Спектакълът от музика и балет е заснет в продължение на четири поредни концертни вечери в престижния театър „Шанз-Елизе“ в Париж и разкрива феноменалния талант на Ланг Ланг заедно с 16 балетисти от балетната трупа на операта в Хюстън.

Балетната трупа на операта в Хюстън е сред водещите балетни състави в САЩ с артистичен директор Стантън Уелч от 2013-та година насам. Уелч създава хореографията към предварително подбраната селекция от творби за пиано от Фредерик Шопен (1810­–1839). Ланг Ланг подбира репертоара за проекта като страстен почитател на Шопен и дълбок познавач на творчеството му, което спомага за перфектното визуализиране на музиката.

Това е музика, която те кара да танцуваш“ – споделя Ланг Ланг, а Уелч добавя: „Проектът е изключителна възможност да създам хореография по музика на Шопен с помощта на най-добрия му съвременен интерпретатор – Ланг Ланг“.

И двамата творци са нетърпеливи да съборят традиционните бариери

и да представят тази нова форма на изкуство по завладяващ начин, с който да достигнат до възможно най-широка публика.  Този проект е идеалното средство както за Ланг Ланг, така и за Стантън Уелч.

Албумът излиза на DVD и Blu-ray формат на 13-ти април от Вирджиния Рекърдс/Sony Music и ще бъде наличен за поръчки в www.musicmall.bg

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара