Пътешественикът с българо-монголска кръв Филип Лхамсурен, познат с участието си в „Сървайвър“, с екстремните си пътешествия в монголските степи и до Памир с велосипед, с книгите си „Душата на човека“ и „Забравените пътища“, е на прага на следващото предизвикателство за неговата сила, воля и дух – джунглата на Амазония.
_DSC5155Филип ще отпътува към Южна Америка в началото на април и ще пътува шест месеца от Тихокеанското крайбрежие на Еквадор до вливането на Амазонка в Атлантическия океан на територията на Бразилия. На специално събитие във VIVACOM Art Hall той самият разказа за амбициозния преход, включващ около 1 500 км. по суша и над 6 000 км. по вода.

Филип поема риска да премине по тежкия маршрут сам, с минимален багаж, движейки се само със собствени сили – пеша, с велосипед и гребейки в пирога, традиционна за местните индиански племена. По пътя си ще изкачи най-високия връх на Екватора – Каямбе, ще се спусне към Амазонка по нейния приток рио Напо с надуваема лодка, която впоследствие ще замени с пирога.

„Решението ми да се движа честно, без да засягам околната среда, е моят начин да се приближа към простичкия, суров и изчистваш свят на първичната природа, тази, която е вече почти загубена от намесата на съвременния човек. Това не е просто стремеж към първобитното или бягство от цивилизацията, а урок по оцеляване, без да бъде ощетена с нищо планетата“ – казва Филип.

Едва 6 човека досега са успели да преминат по цялото поречие на най-голямата река в света, която е арена на силни тропически бури и пиратски набези, а непристъпната джунгла около нея крие отровни растения и диви животни.

В тази недостатъчно позната и далечна територия Филип ще разчита за своята връзка с цивилизацията на сателитен телефон, предоставен от VIVACOM. Телекомът подкрепя пътешественика, като осигурява необходимите комуникации и част от средствата за екстремното пътуване.

Подкрепа на Филип в трудното и опасно пътешествие оказа и Застрахователна компания „Армеец“, предоставяйки му застрахователна полица при максимално завишен риск.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара