Aлекс Кратена – един от най-успешните бармани и миксолози в света, пристигна вчера в София по покана на Absolut Elyx, за да проведе серия от обучения и демонстрации в четири от най-добрите столични клубове и коктейл барове през идните дни.

Alex_Kratena_@_The_Cocktail_Bar (1)

Алекс Кратена е известен с десетките си титли за най-добър бар и барман в света от множество престижни конкурси на всички континенти през последните години. Менажираният от него и базиран в The Langham Hotel в Лондон бар Artesian става номер 1 три години подред в класацията за най-добри барове на света. Самият Кратена е роден в Чехия през 1981 г. и е известен със създаването и осъвременяването на концепцията за съвременен хотелски бар.

Alex_Kratena_@_The_Cocktail_Bar (3)

През 2012 г. той печели титлите „Международен барман на годината“, „Най-добър хотелски бар“ и „Най-добро коктейл меню“, а през 2013 г. е признат за „Бар личност на годината“. С множеството си титли и признания Artesian бързо става най-влиятелният бар в Европа и започва да налага тенденциите в обслужването, коктейлите и миксологията.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара