Познатите неща не винаги са толкова прости, колкото изглеждат. Някои от тях са вредни, а някои дори са много опасни. AdMe.ru направи  списък с 10-те най-чести неща, които развалят нашето здраве. 

1. Кръстосване на краката

25290665-man-people-office-writing-1485370575-650-592a7f19cc-1485432366

Многобройни проучвания потвърждават, че навика да се седи с кръстосани крака води до увеличаване на налягането (особено при пациенти с хипертония), разширени вени и увреждане на нервите.

2. Хранене на гълъби

25290465-Depositphotos_82063090_original-1485409837-650-4d697005fe-1485432366

Хранене гълъбите е едно от любимите занимания на родителите с деца на разходка. За съжаление, това е не само забавно, но и опасно. Вероятността градската птица да е болна от нещо заразно е над 50%. Гълъбите носят не само пситакозата, но също колибацилоза, хистоплазмоза, салмонелоза, туберкулоза, листериоза, туларемия, нюкасълска болест, токсоплазмоза… Сигурни ли сте, че искате да знаете пълния списък?

3. Носене на некачествени слънчеви очила

untitled

Някои очила на пазара са от евтина пластмаса. Тя не предпазва очите от ултравиолетовите лъчи – при ярка слънчева светлина тя може да предизвика изгаряния на ретината. Те са по-вредни, отколкото ако изобщо не носите очила. С такива очила в очите ви попада двойна доза от ултравиолетова радиация. Голямото изобилие на ултравиолетова радиация може да предизвика катаракта, увреждане на очите и дори да доведе до рак.

4. Пиене на голямо количество вода

untitled1

Да, правилно прочетохте. Пиенето на големи количества вода не винаги е добро. Пиенето на малко количество – също. Изследователите твърдят, че необходимостта на организма за вода е много индивидуална. Ако се движите много и правите много упражнения – пийте повече вода, но ако имате проблеми с бъбреците или сърдечно-съдови заболявания, по-добре е да се ограничи количеството на течността.

5. Топли процедури

untitled2

Един от честите начини да облекчим болката е използването на топли или студени процедури, в някои случаи с нагревател.  Но има цял списък от заболявания, при които използването на нагревателите е строго противопоказано. Не бива да се затопля нараненото място при кървене, остри възпалителни процеси в коремната кухина (апендицит, холецистит, панкреатит), в първите часове и 1-2 дни след травмата. Също така, топлинни процедури са противопоказани за рак.

6. Приготвяне на пуканки в микровълнова фурна

untitled3

Проблемът е в състава на царевицата, предназначена за домашна употреба. Опасността е свързана с химикал, наречен диацетил. Това е синтетично масло и есенция в една опаковка. Тя се изпарява при онагряването, влиза в белите дробове и така може да ги повреди. Можете да се намали риска от попадане в  белите дробове на вредни газове, ако позволите на пуканки да се охладят преди употреба.

7.  Хранене на работното място

untitled4

Разбира се, работните места са различни. Но често те са не само доста неподходящи за ядене, но също така на тях има голям брой бактерии, които не спомагат за храносмилането. Ако този аргумент не ви се вижда достатъчен, то помислете как миризмата на храната може да пречи на вашите колеги. А и оставайки на работното място, самите вие се лишавате от заслужена почивка – за мозъка и за тялото.

8. Носене на отворена обувка в града

untitled5

Разбира се, през лятото всеки иска да носи отворени обувки. Но носенето на такива в града крие опасности. Така е много по-лесно да се нараните – независимо дали става въпрос за  ухапване от насекоми, неудобна каишката или камъче по улицата. По-лесно е и да се получи инфекция в градска среда. И това може да нарани не само краката, но цялото тяло.

9. Пиене на обезмаслено  мляко

untitled7

Изглежда, че това е едно и също мляко, но просто без мазнини. Но това не е вярно. Обезмаслено мляко дори не е близо по  полезност до обикновеното. Когато мазнините се отстраняват от мляко, с тях си отиват и витамини. А в него попадат синтетични вещества, които не са полезни.

10. Неправилна стойка

untitled8

Правилната позиция е симетрично разположение на всички органи. Обърнете внимание на гърба си – намерете правилния офис стол и поправете наклона на монитора.

Източник: AdMe.ru

Facebook Twitter Google+

0 Коментара