Ний сме големи деца, които не искат да си лягат навреме.

Великият Шекспир е бил Телец, но е оставил своеобразно послание към представителите на нежния пол, които биха желали да свържат живота си с мъж от зодия Риби.

Във плаването на живота има

момент на прилив,

който – щом го хванем –

понася ни към слава, а – пропуснат –

оставя ни за цял живот със кил,

заседнал в плитчини и злополуки.

fish-2064159_960_720

Готова сте да се хвърлите дори в огъня за мъжа на мечтите си? И неговият слънчев знак е Риби? Тогава, мила моя, препишете си прилежно тези стихове и си ги забодете с карфица на тапета над леглото. Поглеждайте ги всеки път, когато ще ви се прииска да скачате от радост или да си скубете косите от яд. Защото сама сте се оставила в ръцете на поданика на Нептун. Сама сте си го избрала за спътник в живота. През приливите и отливите. По течението и срещу него. А замисляла ли сте се дали младежът Риби, с когото искате да плувате по веселото течение на живота, може да усети кога настъпва приливът? Ако е така, вие ще бъдете много щастлива в живота. Очаква ви истинско изобилие от богатство и слава. Но ако бъдещият ви спътник Риби не успее да види прилива, нищо добро не ви очаква. Ще останете с него на дрейф в страшните нептунови плитчини. Защото някои мъже Риби не виждат прилива дори когато вълните се плискат досами краката им, не са способни да предприемат нито някаква решителна стъпка, нито някакво полезно действие. Потънали са в някогашните си мъгляви мечтания, които пречат на бъдещия им успех. И го правят

не защото са слаби, а защото са мечтатели.

Съзерцаването на далечната звезда в нощното небе може да им попречи да видят блясъка на реалния земен успех.

Повечето от представителите на зодия Риби са такива. Е, има и изключения. Има и надежда – нали човек докато диша се надява. Светът наистина има нужда от живата, ярка фантазия на мъжа Риби, не по-малко се нуждае и от неговата интуиция и интелект. Впрегнати веднъж в работа, тези качества на мъжете Риби могат да им донесат и слава, и успехи, и богатство. Ако щастието им се усмихне по-слабо, сигурно е, че ще се сдобият поне с уважението на околните.

Да се надяваме, че вашият избраник от зодия Риби е от онези представители на нептуновия знак, които са работоспособни и дейни. Защото ви предстои дълго плаване, а то не е за

самотни мореплаватели и празни мечтатели.

Ако мъжът Риби до 25 години не е попаднал на прилив, бъдещето пред него не е особено розово. Не сте съгласна? Добре, нека бъде до 35 години. Става дума за неговото бъдеще в съвместния ви живот. Заедно с вас, обременен от ежедневието на съвместния бит, той няма да преуспее. Личното бъдеще на много мъже Риби, които не се разделят със старите си мечти, е доста добро. Разбирате ме, нали? Когато живее редом с вас, той има усещането, че не му трябва нищо друго, освен къшей хляб и глътка вино, за да се чувства добре. Да не забравя -има нужда и от пожълтелите листове на книгата, запечатала неговите спомени и мечти… Чувствителен, нежен, замечтан… Пред него – хляб и вино… Мъжът Риби спокойно може да се задоволи с това. Но не и вие, и няколкото малки рибки около вас, които трябва да бъдат обути, нахранени, облечени. Пък и самата вие имате нужда от толкова много неща.

Съдейки по зодията, твърде вероятно е около него да се умилкват още куп златоперки от женски пол… Виждате каква финансова стагнация се очертава около вашия мъж Риби. С този мъж, когото сама сте си избрала, не ви остава нищо друго, освен да намерите работа за двама и да работите и на двете места. И от време на време, ако това ще ви утеши, да поглеждате към забоденото с карфица над леглото ви листче със стиховете на Шекспир, все по-пожълтяващо с годините… Има и друг изход – най-неочаквано да станете единствената наследница на преселилата се в по-добрия свят богата леля…

diving-26017_960_720

Моля да ме разберете правилно. С мъжа Риби ви очакват и много щастливи мигове. Всички до един от тази зодия са романтици, романтиката буквално струи от тях като нежен прозрачен водопад. Само че, простете за грубата проза, от нея не можете да си сварите лещена чорба, не можете да обуете с нея малките палавници, нито можете да я размените срещу бележка за платен телефон.

Житейският път на мъжа, роден под знака на Рибите, може да бъде и много приятен и безоблачен, ако успее да се приюти под крилото на някой покровител (или, по-често, покровителка). Тогава той може да стане велик художник, музикант, актьор, писател. Но как, кажете ми, би могъл да реализира тази златна възможност да се сдобие с щедра покровителка, когато на шията му висите вие, малките рибки и още куп златоперки от женски род, които не могат да устоят на чара му, но безкрайно усложняват живота му? Нима си представяте някоя покровителка на таланти да търпи всичко това?! Никога! Затова, мила моя, по-добре се откажете от намерението си да се омъжите за този екземпляр, белязан от зодията Риби. Сигурно ще страдате, може и да си поплачете. Но тази болка е несравнимо по-слаба от болката, която ще ви носи евентуалното брачно съжителство с един отвлечен мечтател, с празния ви джоб и празната тенджера. И от усещането, че сте заболи карфицата, която придържа онези стихове на Шекспир, не

в тапета над леглото, а в собственото си сърце…

Толкова за безплодните мечтатели от типа на „стига ми къшей хляб и глътка вино“, които никога няма да хванат прилива. Уловът ви ще бъде наистина добър, ако попаднете на мъж Риби, който е успял да улови мига на прилива. Скъпа млада приятелко, не забравяйте, че от този вид Риби винаги може да се получи нов Алберт Айнщайн или Джордж Вашингтьн. Какво щастие, нали? Ако пък Алберт прекалено заляга над своите уравнения, а Джордж посвещава нощите ви на разговори по държавни дела не бързайте да се отчайвате. Никой не е съвършен. Ето, дори предприемчивият Овен, практичният Козирог и преданият Рак си имат по някой недостатък. Важното е, че мъжът Риби, който успее да улови прилива, да изплува нагоре, неизбежно ще сложи в краката ви славата и богатството. Какво повече желаете?

Мъжът от зодия Риби не робува на предразсъдъци. Няма да отправи упрек към някого, преди да се е постарал да го разбере. Тогава обикновено е склонен да оправдае постъпките на другия, а не да го осъжда. Ами че той е склонен да разбере дори тъща си, а колко хора са способни на подобна жертва? Той е искрено съпричастен към проблемите на близките си, приятелите му винаги могат да му се доверят, без да се притесняват, че ще го шокират или ще го извадят от равновесие. Ето, например, как бихте реагирали, ако в стаята се втурне някой и започне да обяснява, че има четири съпруги в четири различни щата? Ще му кажете, че е за затвора или че е луд за връзване, нали? А мъжът- типичен представител на зодия Риби – ще го попита: „В кои щати са жените ти? Обичаш ли ги?“ Ще се уверите още веднъж, че нищо не е в състояние да учуди или да смути родените под знака на Риби. Да, мъжът Риби в случая е любопитен, но нищо повече.

fish-869191_960_720

Понякога се случва мъжът Риби да издаде нечия тайна. Но не го прави нарочно. Понякога говори, без да мисли много. (Кой казваше, че това е по-скоро женска черта?) Той например дълго ще се мъчи да разбере защо майка ви или сестра ви така бурно укоряват нещастния многоженец. Но ако специално споделите нещо с него и го помолите да мълчи като риба по въпроса, можете да Мъжете Риби, които имат ранен Меркурий, говорят бързо и почти без да спират. За разлика от тях типичният нептунов мъж говори бавно, спокойно, разсъждава върху проблемите и се опитва да си върши добре работата. Ех, само да не бяха всички тези приятели, роднини, познати, които непрекъснато буквално го обсаждат, защото той така хубаво умее да ги изслушва. Вие също сте готова да го засилете с дребните си ежедневни проблеми, но, за бога, не го правете! Другите не са го оставили да си поеме дъх цял ден.

Позволете му да си отдъхне, когато е с вас.

Хората не се натрапват съзнателно на представителите на зодия Риби. Те дори не си дават сметка за тяхната „широка душа“, готова да побере в себе си чуждите душевни терзания – и отрицателните емоции, и радостта, и страха, и възторга. Както би казал някой мистик (те най-често също са Риби), представителите на тази зодия попиват в себе си цялата земна радост и болка, усещат почти физически вълненията на хората, които ги търсят за съвет. Понякога имат нужда да останат насаме, да се отърсят от бремето на чуждите рани и да успеят да възстановят душевния си мир. Ако ви се струва, че отделям прекалено много думи на този проблем, ще ви кажа съвсем накратко: Оставете мъжа си за известно време на спокойствие. Ако иска, нека се поразходи сам, ако предпочита да помълчи, помълчете и вие, ако желае да се усамоти, не се противете на желанието му. Прекаленото ви желание да бъдете непрекъснато близо до любимия може да има обратен ефект.

Най-сетне, понякога сваляте от врата каишката на любимото си куче, нали? Съпругът ви Риби болезнено се нуждае от глътка самота, а любовта му – от простор. Не му ги отказвайте. Рибите са лесно уязвими. Те инстинктивно усещат слабостите и недостатъците си и поради това са твърде притеснителни. Имат нужда човекът, от когото се възхищават и пред когото благоговеят (нали не се съмнявате, че това сте вие?) да им казва, че цени високо качествата им. Затова, моля ви, не си спестявайте похвалите и… поощренията.

Мъжът Риби може да се увлече по йога, дзен-будизъм,

окултни науки, прераждане, нумерология. Подобно на Скорпиона, има вродени познания по някои езотерични принципи.

Мистичните преживявания имат благотворно влияние върху неговата личност – поддържат бодростта на духа му. Понякога се случва мъжът Риби да избухне, да се поддаде на някой гневен изблик, но за съвсем кратко време – подобно на гръм, който раздира тишината, а след минута сякаш нищо не е било. Ще ви се наложи в такива моменти да помълчите, защото избухването е краткотрайно. Да не говорим, че ревът му например въобще не може да се сравнява с рева на един Телец. Така че, вие сте направо голяма късметлийка със своя мъж Риби.

Не е лесно да излъжеш един представител на Риби. Той безпогрешно долавя фалшивите нотки и хитруването на дребно, а погледът му сякаш прониква в най-съкровените кътчета на другия. Самият той пък може много хитро да ви преметне, така да ви измами, че да не можете да се опомните. Един мой приятел, роден под знака на Риби, успя да заблуди дори държавата, което обикновено не е лесна работа. Той няма адресна регистрация. Телефонът му е на чуждо име. Няма нито шофьорска книжка, нито застрахователна полица. Изпитва невъобразим ужас от всякакви представители на официалната власт – да не би да го превърнат, подобно на един негов събрат, герой на Оруел, в номер и да му открият досие. Най-куриозното в случая е, че този мой приятел е писател, а официалните власти знаят за него точно толкова, колкото за някой неизвестен туземец от Огнена земя. Какво говоря, знаят сто пъти По-малко, отколкото за най-неизвестния жител на Бонго-Бонго. Защото е един достоен екземпляр, белязан от знака на Риби.

ribi

Не се стряскайте. Вашата половинка може никога да не стигне дотам. Но имайте предвид, че много вероятно е да ви каже, че е прескочил до градината да нагледа децата, докато всъщност е посетил дрогерията на ъгъла, за да провери във вестника резултата от вчерашния бейзболен мач. И защо му е да ви лъже така на дребно, питате се. Едва ли и самият той би могъл да ви отговори. Изглежда му доставя удоволствие. Най-сигурен се чувства, когато е облякъл бяла риза, а ви уверява, че ризата му е виолетова и непоклатимо си вярва. Защо не, щом това му доставя удоволствие? Макар че сте го зърнала, когато влиза в дрогерията, попитайте го как е малкият Джон и дали Мойра не се е изцапала с топката. И когато ви отговори, че децата са добре и си играят, само онзи, малкият Майк на съседите е спукал топката на Мойра, споделете с него мнението си за възпитанието на съседските деца и сложете точка на случая.  Но съвсем приятелски ви съветвам да бъдете нащрек, защото безобидните му дребни лъжи може да прераснат в нещо много по-сериозно – постоянните му тренировки шлайфат въображението му и поддържат добрата му форма.

Вашият съпруг Риби няма да ви направи сцена на ревност.

По-скоро вие ще трябва да се владеете, защото общителният му характер, искрената загриженост за здравето или благосъстоянието на многобройните му приятели и приятелки ще го кара да споделя техните грижи и тревоги по всяко време. Дори и в малките часове. Тогава за вас става опасно, ако сте честолюбива и властна жена. Ако сте родена под знака на Овена или на Лъва, ще ви посъветвам да се ориентирате към друг представител на силния пол. Защото мъжът Риби е способен да се възхищава на всички хубави неща, а ако това са нечии хубави крака, може да стане твърде горещо в семейното ви гнезденце.

Искам да ви успокоя, че раздялата съвсем не е единственият изход в случая. Напротив, с тактични, деликатни усилия от ваша страна, ще успеете да го накарате да бъде по-пестелив във възторга си по повод на нечии чужди прелести и да забележи вашите безспорни достойнства. Тогава ще имате до себе си романтичен брачен партньор и сладкодумен събеседник, с когото ще ви е приятно да разговаряте за всичко под слънцето.

Когато вашият мъж Риби изпадне в някое от меланхоличните си състояния и блестящият му взор помръкне в изблик на досада и чувство за самота, не се колебайте. Бързо събличайте домашния халат, обличайте онази сладка копринена рокля на цветя, купете билети за нашумелия хумористичен спектакъл и го накарайте да повярва, че точно това е било подсъзнателното му съкровено желание през последните дни. Рибите са изключително податливи на внушения.

Не ми е особено приятно да го кажа, но такива са фактите – уви, мъжете Риби не могат да бъдат наречени спестовници (с изключение на представителите на зодията с асцендент Козирог или силни планети в Телец, Рак или Водолей). Не се опитвайте да действате на принципа „клин клин избива“. Ако и вие започнете да харчите колкото него, това няма да спаси, а окончателно ще опропасти семейния ви бюджет. На прахосника в семейството му е нужен положителен пример и това може да бъде само вашата пестеливост.

fish-800345_960_720

Не забравяйте, че на Рибите е присъщо стадно чувство, те винаги са готови да следват водача си. Непрекъснато усещат вибрациите около себе си. Затова – водете смело мъжа Риби по пътя на разумната пестеливост, давайте му добър личен пример. Ще бъдете приятно изненадана и възнаградена за усилията. Струва си, повярвайте ми!

Вашият съпруг Риби

ще бъде много грижовен и забавен баща.

Ще се старае по всякакъв начин да развесели и да достави удоволствие на децата. Ще ги води на плуване, риболов, ще им дава уроци по гребане. Ще им разказва приказки, превъплъщавайки се в ролята и на Палечко-Малечко, и на страшния Змей, и на вълшебника от Оз. Докато накрая успее да ги убеди, че животът е една приказка, в която има и добро, и лошо, но че доброто в края на краищата побеждава. Ще ги учи на йога, ще им предаде и любовта си към музиката и литературата. С него те ще споделят своите младежки проблеми, а вие ще държите диригентската палка на доброто възпитание. Той ще се грижи за чистотата на душите им, докато вие ще поддържате добрия им външен вид. Под неговото крило, пардон, перки, децата ви ще израснат уравновесени, добри хора, готови да се впуснат в бурните води на живота. Благодарение на съвместните ви усилия с вашия мъж Риби в края на краищата от децата ви ще излязат хора с добри помисли, артистични и чистоплътни. Чудесно, нали!

Мъжът Риби няма да ви прости, ако се опитате да стъпчете в праха мечтите му. Не го правете! Помогнете му да открие щастливата си пътеводна звезда и го насърчавайте в усилията му да реализира мечтите си.

Мъжът Риби е по-слабият в любовта,

по-ранимият и нуждаещ се от нежното ви покровителство. Бъдете грижовна, нежна и му спестявайте дребнавите заяждания, досадното мърморене за дреболии и оплакванията за щяло и нещяло. Отровните бурени на излишните препирни не трябва да избуяват на общата ви семейна нива. Поощрявайте начинанията му, дори когато ви изглеждат налудничави. Не се знае, може би благодарение на неговите осъществени мечти и вие ще успеете да откъснете плодовете на някой своя блян. Посявайте зърното на доверието и нежното съпричастие в душата на своя съпруг Риби. Надеждата в сърцето му се нуждае от вашето доверие и грижи. Сгрята, погълната и избуяла в шепите ви, тя ще ви донесе бленуваното щастие. Така благодарение на нежните усилия от ваша страна ще заслужите прекрасните дни на съпружеския си живот.

След всичко казано не вярвам да не сте се убедили, че не трябва да ви плаши прочетеното или дочутото в случаен разговор, че мъжете Риби са склонни към самоунищожение. Дори да има нещо вярно в това, всичко е във вашите ръце. Ако усетите подобни намерения у съпруга си,

бъдете неговия ангел-спасител.

Прегърнете го, за да не се разпадне пред очите ви подобно на пакет книги, чиято връвчица се е скъсала и те всеки момент ще се разпилеят по земята. Както за пакета книги е добре да бъде вързан и стегнат отново, така и на вашата скъпа половинка – мъжа Риби – му е необходима здравата ви приятелска ръка. Добра работа ще свърши в случая и едно дневно меню, включващо реноаровска нежност за закуска, поезия от Браунинг към обяда и чаша искрящо шопеново шампанско или тъмно червено вино марка Хари Белафонте към вечерята. За всеки случай прибавете към основното блюдо и сто грама Едуард Олби за аромат. Бъдете сигурна, отново ще станете господар на положението. Подмолните камъни ще останат зад гърба ви, а пред вас отново ще блести с цялата си красота безбрежната водна шир. Гмуркайте се смело. Плуването е нещо много приятно, особено когато вашият спътник е мъж, роден под нептуновия знак на Рибите.

От „Слънчевите знаци“

Facebook Twitter Google+

0 Коментара