Сутрешният ритуал на италианците е да влязат в кафене и да поръчат “cappuccino and cornetto!”(капучино и кроасан)…. но кой каза, че е необходимо да отидете чак до италианско кафене, за да им се насладите?

FruitTarts-2

Традиционната подготовка изисква еспресо машина с дюза за пара, но има и много други непознати и оригинални методи за получаване на същия резултат: кремаво гъста пяна може да се направи с френска преса или дори с пасатор.

За да направите перфектното капучино у дома, трябва само да последвате следните 3 лесни стъпки от Lavazza. От разпенването на млякото до избора на най-доброто кафе – ето как да направите автентично капучино в собствената си кухня:

Първа стъпка: Млякото

LavazzaEspression3Това, което прави капучиното уникална напитка, е апетитната му млечна пяна. Когато става дума за мляко, всеки има своите лични предпочитания: някои избират обезмаслено, други предпочитат оризово или соево мляко.Когато става въпрос за правенето на перфектно капучино, обаче, трябва да се спрем на прясно и пълномаслено мляко, защото неговите мазнини и протеини са важни за получаването на плътна и гъста пяна.

Идеалното количество мляко, от което да направите пяна, е 120 мл, но освен класическия начин да я оформите под парата на кафе машина за еспресо, има и други „домашни трикове”, които можете да приложите:

Френска преса

1. Затоплете млякото в джезве или на микровълнова и го изсипете във френска преса за кафе

2. Затворете френската преса и разпенете млякото, натискайки бутона за 15 секунди, постепенно намалявайки движенията нагоре и надолу (не е необходима предварителна тренировка)

3. Смесете млякото с кръгови движения, за да запазите пяната при сипване в чашата

Пасатор

Cappuccino aroma1. След като загреете млякото, го изсипете в съд, подходящ за пасиране

2. Потопете пасатора в млякото и разбийте на ниска степен за 1 минута

3. За по-голяма пяна дръжте пасатора точно под повърхността на млякото, за да влезе повече въздух

Втора стъпка: Кафето

След като сте приготвили млякото, е време да направите кафето – втората съставка от тайната на тази страхотна напитка, която може да е еспресо или мока. За най-добри резултати съчетайте с качествен избор, като например Qualità Oro. Сипвайте кафето бавно, докато запълни 1/3 от чашата и в рамките на 10 секунди добавете и млечната пяна.

Трета стъпка: Малко креативност

Последвайте въображението си! Можете да декорирате капучиното си с какао, сладък сироп, шоколадови пръчици или натрошени лешници.Ако сте още по-ентусиазирани, можете да си направите свой собствен дизайн с шаблони и клечки за зъби по повърхността на пяната.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара