Операторът на летище София СОФ Кънект и водещата световна компания за предоставяне на пътническо преживяване Avolta откриха на столичния Терминал 2 най-големия магазин за безмитна търговия в България.

Новият софийски duty free shop, заемащ 1733 кв.м., ще зададе нов стандарт в безмитната търговия на летищата в Източна Европа, обещаха главният изпълнителен директор на СОФ Кънект Хесус Кабайеро и Уолтър Зайб, CEO за Северна, Централна и Източна Европа в Avolta. В официалната церемония взе участие и зам.-министърката на транспорта и съобщенията Анна Натова. Всички пътници през Терминал 2 ще преминават през новата търговска зона, която се намира непосредствено след проверката за сигурност. Специално място от близо 200 м² в магазина предлага местни продукти, за да ги популяризира сред пътуващите.

„Радваме се, че този първи по рода си безмитен магазин на Avolta е част от портфолиото ни за търговия на дребно – в съответствие с постоянния ни ангажимент да предоставяме петзвездно изживяване при пазаруване на пътниците ни”, обяви Хесус Кабайеро.

„Благодарим на СОФ Кънект за доверието, както и на всички, които участваха в осъществяването на тази инициатива”, добавиха от Avolta, чийто договор за управление на безмитните магазини на летище София датира от 2022 г. и е за 8 години и половина. Avolta оперира в 73 страни и на 1000 локации като летища, магистрали, круизни лайнери, жп гари и т.н. Компанията, чиито акции се търгуват на фондовата борса SIX в Цюрих, обслужва 2,3 млрд. пътници годишно, като в нея работят 76 000 души.

Операторът СОФ Кънект пое управлението на летище София (най-голямото международно летище в България) за срок от 35 г., считано от 19 април 2021 г.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара