Жените обичат с ушите… Пътят към сърцето на мъжа минава през стомаха… Стереотипите в интимния живот само пречат! Верните ориентири са други – особеностите в начина, по който вашата половинка възприема света: с очите, с ушите или чрез докосване.

Независимо от уникалността си, хората се делят на 3 групи в зависимост от водещия канал на възприятие. Казано по-просто, едни преживяват това, което виждат, и съставят групата на ВИЗУАЛИТЕ. Други – това, което чуват, – АУДИАЛИ. Трети разчитат най-вече на нюх и допир – КИНЕСТЕТИЦИ.

В секса тези различия се проявяват особено ярко.

Ако мъж визуал живее с жена от същия тип, проблемите в леглото са екзотична рядкост: и двамата искат едно и също, постигат изключителен синхрон, тъй като взаимно предусещат желанията си. Когато обаче кинестетик се събере с визуалка, трудностите са неизбежни. Двамата имат съвършено различни представи за това кое е хубаво и кое не в леглото: жената визуалка е убедена, че могат да я харесат само ако изглежда перфектно. И изисква същото от мъжа до себе си. Но мъжът кинестетик не се възбужда от съвършената и външност. За него е важна физическата близост, непрекъснатото докосване, прегръдките, целувките. В резултат и двамата са недоволни, обидени и самотни в постелята.

Постарайте се да разберете от кой тип е вашият партньор. Така, ако нещо куца в отношенията ви, ще коригирате собственото си поведение и отново ще откриете хармонията помежду ви.

  • ВИЗУАЛЪТ

обича с очите и цени най-вече външната привлекателност. За да държите буден интереса му, не жалете пари за красиво бельо или модерна прическа – ще ви ги върнат с лихвите.Мъжете от този тип се възбуждат от това, което виждат. Затова никога не затварят очи по време на секс. А поглед в отговор от страна на партньорката ги възбужда още повече. Не обичат секса на тъмно и го възприемат като допотопно пуританство.

Помнете! За визуала е важен не само външният вид на партньора, а и обстановката. Безпорядък вкъщи или около терена за интимни ласки е в състояние да го охлади дори и в най-горещия момент от любовната игра.

  • АУДИАЛЪТ

се възбужда от глас, а не от външна красота. В постелята му е нужна сладкогласна сирена. Самият той обича да говори за секс – това допълнително го стимулира. Приветства и „звуковите ефекти“ – нежен шепот, приятна музика, шума на копринени чаршафи. Резките звуци обаче може да сведат ентусиазма му до нула. В бита аудиалът с лекота прощава безпорядъка, но изпада в депресия от скандалджийски тон или шумна шетня. В такива условия аудиалът кръшка не само от семейния секс, но и гледа колкото се може по-малко време да прекарва вкъщи.

  • КИНЕСТЕТИКЪТ

има нужда предимно от тактилни усещания. За него е важно кожата да е като кадифе, косата – коприна. Мъжът кинестетик е почитател на женствените форми и прекалено слабите жени нямат никакви шансове за успех при него. Хората от този тип затварят очи по време на секс, защото предпочитат да усещат, а не да гледат. Нямат нужда от ярка светлина. Ароматните свещи обаче са подходящо стимулиращо допълнение (стига чувствителният нос на кинестетика да намира въпросния аромат за приятен). Възбужда ги масаж, дългата прелюдия, ласките. Не питайте никога партньора кинестетик „Какво искаш?“. Той е човек на действието и говорилнята не му е по сърце. Следете и за климата в любовното гнездо – студът може да охлади любовния му плам. Кинестетикът обожава да прави любов върху пухкав килим или мек диван. Освен това той също е човекът, чиято любов минава през стомаха.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара