Жената често приема сексуалната страст за любов. Дори когато увлечението има чисто плътски характер, емоционалното й начало взема връх.

Жените обикновено се стремят да създадат продължителни връзки, дори ако знаят, че всичко може да завърши лошо за тях. Трийсетгодишната Галя се влюбва до уши във всеки от своите любовници: „След бурна нощ сякаш всичко у мен се променя. Чувствам се напълно разтворена, незащитена, невероятно привързана.“ Тя вярва, че всяка връзка е единствената. Логичните раздели й носят низ от разочарования, тя смята, че мъжете са виновни, не оправдавали надеждите й.

Самозаблуда – така наричат психотерапевтите отношенията, основани само върху физическо влечение.

Жената е по-склонна да се заблуждава, че това е любов.

Независимо от еманципацията и сексуалната революция, тя продължава да има огромна потребност от партньор. Всяко увлечение, всяка любовна среща може да отключи надеждите и желанията за семейство. Стремежът към тази цел обаче увеличава разрива между желанието й да намери стабилност и жаждата за наслаждение.

Сексуалните потребности на жената не са по-малко силни от мъжките. Към тридесет и четири години тя достига еротичния си връх. Започва все повече да мисли за секса. Но между фантазията и реалността често зее цяла пропаст.

Много жени вярват, че

секс заради секса не е за порядъчните особи.

За повечето от нас сексът не е развлечение, което веднага след това забравяш. И само уверените в себе си дами, които не се интересуват от мнението на околните, могат да се радват на секса, без да се тревожат за моралната страна на Въпроса.

Ана, въплъщение на успялата делова жена, независима и обезпечена, обича да казва: „Би било истинско страдание да се влюбвам всеки път. Знам, че рано или късно отношенията ще свършат. Борис съобщи, че ще заминава за Америка. Почувствах се по-свободна. В последните ни срещи мислех само за себе си, за собствените си усещания и бе възхитително.“

Струва ли си да се влюбваш,

след като от самото начало е ясно, че на страстта не е съдено да прерасне в нещо голямо?

Секс заради удоволствието – една кратка любовна връзка, в която влизаме съзнателно. Някои си го позволяват само ако са далеч от дома и „реалния“ живот. Едни жени осъществяват своите фантазии, други просто прекарват приятно времето си. В период на емоционална и психологическа нестабилност безгрижният, неудържим секс често е необходим.

„Погледнах живите му, пълни с желание очи

и веднага разбрах – той е пълна противоположност на моя бивш мъж. Разведох се преди 3 години. Кирил бе жизнерадостен, импулсивен, не се страхуваше, че може да изглежда смешен. За него не съществуваха забрани нито в леглото, нито в отношенията с хората. В мен се бе събрал толкова сексуален глад! Мечтаех да срещна човек, който да може да се усмихва в леглото, да харесва оралния секс…“

Важно е да сме наясно какво искаме, да оценим ситуацията обективно, за да не попаднем в капан.

Чувството на необикновена близост

може да предизвика илюзията за пълна психологическа съвместимост.

Опитайте да изясните имате ли общи интереси? Цели? Жизнени ценности? Направете проверки. Запознайте се с приятелите на своя приятел. Представете го на своите.

„Разбрах, че съвсем не е човекът, който ми е нужен. Бях толкова потопена в еротичните си усещания, дори грубоватото му поведение ми изглеждаше освежаващо, ободряващо. Пред приятелите ми той се наду като пуяк, заля ги с някакви съвсем объркани идеи. Бях поразена не по-малко от тях. Потънах от срам, мечтаех само едно – да изчезне, да се провали вдън земя. Сега ми изглежда невероятно, че съм могла толкова да сгреша.“

Рано или късно бляскавият

сапунен мехур от страст и възхищение се пръсва.

Остава ни споменът. И все пак ако не бъркаме секса за удоволствие с любовта, можем добре да му се насладим. Много жени се ръководят от принципа: истинска любов или нищо. Но след тежка криза, развод, депресия и самота се случва да се увлекат по близък приятел, по колега, познат от години. Важно е да не се заблуждаваш в своите намерения и правилно да разбираш чувствата на партньора.

Въпросът май не е дали да обичаме своите любовници. А как да ги обичаме.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара